Oceláři si pojistili druhé místo a opět budou startovat v Lize mistrů

Třinečtí hokejisté porazili doma Chomutov 4:1. Oceláři si před závěrečným kolem v Mladé Boleslavi zajistili, že skončí po základní části nejhůře druzí. Tohle umístění jim zaručuje, že i příští sezonu si zahrají v Lize mistrů.

Ethan Werek vstřelil do sítě Chomutova dvě branky: Foto: Petr Rubal

Oceláři stále ještě můžou vyhrát i Prezidentský pohár. Na vedoucí Liberec, který hraje v posledním kole na ledě pražské Sparty, ztrácejí dva body. Aby ho předstihli, musí vyhrát v Mladé Boleslavi v základní hrací době a zároveň nesmí Liberec bodovat.

„Bylo to jednoznačné, i když oni makali, dřeli a nebyli snadným soupeřem. Rozhodla ale kvalita.“Třinecký útočník Tomáš Marcinko

„Přiznám se, že se se na to vůbec nedívám. Jak to skončí po posledním kole, tak to bude. My chceme jít do play off z co nejlepší pozice. Získat Prezidentský pohár by bylo pěkné, ale soutěž nám nevyhraje,“ řekl novinářům Tomáš Marcinko, který vstřelil první dva góly zápasu. Ethan Werek upravoval skóre na 3:0 a konečných 4:1. Kanadskému útočníkovi asistoval u obou tref Jiří Polanský, který hrál jubilejní 900. zápas v extralize.

Třinec tak po předchozích pěti vítězstvích venku zabral i doma a v posledních šesti zápasech neztratil ani bod. „Myslím, že zápas s Chomutovem byl v naší režii. Měli jsme dostatek šancí, hlavně v přesilových hrách. To svědčí o tom, že jsme je dostávali pod tlak. Bylo to jednoznačné, i když oni makali, dřeli a nebyli snadným soupeřem. Rozhodla ale kvalita,“ těšilo Marcinka.

Před utkáním převzal David Musil cenu za vítězství v minulém měsíci v hodnocení Radegast indexu (součet počtu srážek, zblokovaných střel a statistiky +/-). „Jsem rád, že se oceňují i jiné herní činnosti, které nejsou tolik na očích,“ řekl Musil, jenž proto nastupuje v zelené helmě. „Viděl jsem, že v ní hráli Výtisk a Gulaši, ale nepřemýšlel jsem nad tím, že bych ji chtěl také jednou mít. Nebyl to můj cíl. Ale potěšilo mě to. Je to známka, že člověk odvádí dobrou práci,“ dodal.

Musil potvrdil oprávněnost ceny i v zápase proti Chomutovu, ve kterém získal v Radegast indexu nejvíce bodů ze všech hráčů. Blýskl se zejména šesti zblokovanými střelami. Celý rozhovor s Davidem Musilem vyjde v zítřejším vydání Třineckého hutníku. Brání se například nálepce defenzivního obránce, kterým byl jeho otec František (mistr světa 1985, v NHL má 787 startů).

Třinec – Chomutov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Marcinko (M. Růžička, Hrňa), 25. Marcinko, 35. Werek (Galvinš, Polanský), 60. Werek (Polanský, Š. Novotný) – 36. V. Růžička (Sklenář). Rozhodčí: Kubičík, Pavlovič – Bryška, Lučan. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 4487.
Třinec: Hrubec – M. Doudera, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek – Růžička, Vrána, Svačina – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Novotný, Polanský, Werek – Cienciala, O. Kovařčík, Chmielewski – Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu