Oceláři si poradili i se slovenským vicemistrem

Třinečtí hokejisté porazili v posledním přípravném utkání slovenského vicemistra Trenčín 3:1. Příští týden už Oceláři vstoupí do Ligy mistrů – doma hostí v pátek Djurgården a v neděli Tapparu Tampere.

Martin Růžička je po zranění z play off fit a s Tomášem Marcinkem má nového parťáka v útoku. Foto: Petr Rubal

První gól zápasu vstřelil Martin Růžička, hosté ve 33. minutě vyrovnali. Třinečtí rozhodli ve třetí třetině dvěma zásahy v přesilové hře – nejdříve se prosadil Roberts Bukarts a po něm Jiří Polanský. „Byly pasáže, kdy měl Trenčín hodně šancí a Šimon (brankář Hrubec) nás podržel. Pořád je na čem pracovat. Ale myslím si, že můžeme být spokojeni, jak jsme to odehráli a jdeme dál,“ uvedl pro klubový web Ocelářů Růžička.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Ať chceš nebo ne, dodá ti to sebevědomí. Ale pravý chleba se ukáže až v sezoně.“Martin Růžička o čtvrté výhře v řadě

Zkušený útočník hraje v přípravě první zápasy od jarního semifinále play off, ve kterém se zranil a podstoupil operaci ramene. „Zpočátku jsem se bál, ale je to pořád lepší a lepší,“ přiznal Růžička, který má s Tomášem Marcinkem nového společníka v útoku – Bukartse. A lotyšský reprezentant se trefil v každém ze čtyř zápasů. „Buky je dost inteligentní. Zapadl k nám a na ledě dokazuje, jak skvělým hráčem je,“ těšilo ho.

Třinečtí hokejisté po úvodní prohře v Olomouci na nájezdy následně ve všech čtyřech utkáních zvítězili se skóre 12:2. „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Ať chceš nebo ne, dodá ti to sebevědomí. Ale pravý chleba se ukáže až v sezoně. Čekají nás za chvíli ostré zápasy Ligy mistrů a naše skupina je papírově těžší než loni. Budou to kvalitní zápasy, jsem zvědavý, jak se s tím popasujeme,“ uzavřel Martin Růžička.

Oceláři mají ve skupině švédský Djurgården, finskou Tapparu Tampere a norský Storhamar. Do další fáze postoupí dva nejlepší týmy.

Třinec – Trenčín 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Růžička (Bukarts, Krajíček), 50. Bukarts (Marcinko, Hrňa), 57. Polanský (Svačina, Adamský) – 33. Rýgl (Bližňák). Rozhodčí: Kubičík, Mrkva – Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 1404.
Třinec: Hrubec (Loubal) – Krajíček, Adámek, Kovář, Roth, Doudera, Matyáš, Zahradníček, Bartko – Bukarts, Marcinko, Růžička – Chmielewski, Viedenský, Hrňa – Adamský, Polanský, Svačina – Dravecký, Vlach, Raška. Trenér: Zadina.

Další zprávy z regionu