Oceláři znovu udeřili v úvodu a přiblížili se finále

Třinečtí hokejisté přehráli Hradec Králové 5:1, v sérii vedou 3:0 a schází jim už jenom jedna výhra k postupu do finále. Oceláři rozhodli v úvodu, po šesti minutách svítil na ukazateli stav 3:0.

Michal Kovařčík vstřelil v play off svůj první gól. Foto: Petr Rubal

Prim opět hrála čtvrtá třinecká řada, která skórovala hned ze svých prvních dvou střídání. Trefili se sourozenci Ondřej a Michal Kovařčíkovi. „Moc jsme chtěli utkání znovu dobře začít a to se nám povedlo dokonale. Dali jsme dva rychlé góly a to se pak hraje mnohem lépe. Hradec začal být nervózní, dostal třetí branku a bylo jim asi jasné, že se jim to bude těžce obracet,“ řekl Ondřej Kovařčík.

Hosté sice ve 22. minutě snížili, ale Oceláři dalšími dvěma trefami odskočili ještě ve druhé třetině na 5:1 a zápas bez problémů dotáhli do vítězného konce. „V šatně jsme se bavili, že je nesmíme nechat se chytit. Kdyby vyhráli třetinu, tak by jim to mohlo do čtvrtého zápasu pomoct. Jsme rád, že jsme to udrželi a nedostali gól a k ničemu je vlastně nepustili,“ těšilo Kovařčíka, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

„Poslední krok bývá vždycky nejtěžší, to je jasné. Ale když budeme hrát stejně jako dneska, tak věřím, že bychom to mohli zvládnout.“Ondřej Kovařčík o vedení 3:0 v sérii

Čtvrtá formace pokračuje ve výborných výkonech a v sérii vstřelila pět z jedenácti branek týmu. „Naši zkušenější kluci říkali, že se většinou hráči soupeře soustředí na první dvě lajny, na jejich střelce a zápasy play off většinou rozhoduje třetí čtvrtá lajna. Jsme moc rádi, že nám to tak jde a pevně věříme, že tak budeme pokračovat,“ vysvětlil Kovařčík.

Další zápas sehrají Oceláři v úterý 3. dubna od 17.00. Výhra je může posunout do finále, které hráli naposledy před třemi lety. „Poslední krok bývá vždycky nejtěžší, to je jasné. Ale když budeme hrát stejně jako dneska, tak věřím, že bychom to mohli zvládnout,“ uzavřel Ondřej Kovařčík.

Sportovní fanoušci mohou zápas skloubit s kopanou, protože třinečtí fotbalisté hostí o dvě hodiny dříve na stadionu Rudolfa Labaje Frýdek-Místek.

Třinec – Hradec Králové 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 5. O. Kovařčík (Doudera, Polanský), 6. Adamský (Polanský), 27. Marcinko (Petružálek, Doudera), 39. Cienciala (O. Kovařčík, M. Doudera) – 22. Cingel (Džerinš, Gregorc). Rozhodčí: Hribik, Lacina – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:0.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu