Oceláři vyhráli šlágr kola a jsou ve hře o první místo

Třinečtí hokejisté vystřídali na druhém místě extraligové tabulky Plzeň, kterou na jejím ledě porazili 2:1. Oceláři se výhrou vrátili i do boje o Prezidentský pohár. Dvě kola před koncem základní části ztrácí na Liberec dva body.

Brankář Šimon Hrubec byl vyhlášen nejlepším hráčem třineckého týmu. Archivní foto: Petr Rubal

Úvodní třetina patřila Plzni. Západočeský klub v ní zúročil střeleckou aktivitu 21:7 a gólem Jaroslava Kracíka v přesilové hře se ujal vedení. Další jeho šance zastavil brankář Šimon Hrubec a ve 35. minutě vyrovnal střelou z levého kruhu Ethan Werek. Oceláři v závěru druhé třetiny promarnili osmdesát sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale nemuselo je to mrzet. Martin Růžička potrestal v 55. minutě chybnou rozehrávku soupeře.

„Že nás vedení soupeře nepoloží je důležitý poznatek pro play off.“Třinecký gólman Šimon Hrubec

Třinec tak počtvrté za sebou vyhrál, přestože v utkání doháněl ztrátu. „Je to určitě dobrý ukazatel morálky a charakteru týmu. Že nás vedení soupeře nepoloží je důležitý poznatek pro play off. Tam totiž bude důležité, aby hlava pracovala dobře. Je příjemné zjištění, že umíme zápasy otočit. Ony to nebyly jen Pardubice a Plzeň, proti Vítkovicím jsme dokonce otáčeli stav 0:3. Možná je to i díky dobré partě, kterou v šatně máme,“ uvedl pro klubový web Hrubec.

Třinecký gólman přiznal, že si během první přestávky museli hodně věci vysvětlit. „Úvodní část nebyla dobrá a říkali jsme si, že musíme přidat. Zlom nastal asi ve druhé třetině, kterou rozkouskovala vyloučení. Tam se hra srovnala a poslední třetina už byla podle mě v naší režii. Tam už jsme hráli ten náš hokej, bruslili skvěle dozadu, přecházeli jsme rychle přes střední pásmo, nahoře jsme se drželi na puku a stříleli ze všeho,“ pokračoval.

Podle Hrubce bylo také klíčové, že se na rozdíl od soupeře soustředili jen na hokej. „Oni byli dobrých třicet minut lepší, pak se to tam začalo hrotit, plály emoce. I v šatně jsme si říkali, že Plzeň začíná ztrácet kontrolu nad zápasem, že se začíná víc soustředit na rozhodčí, a toho bychom mohli využít. Tam podle mě Plzeň ztratila otěže utkání, kdežto my jsme udrželi nervy na uzdě a byli za to odměněni ve třetí třetině,“ dodal gólman.

Další utkání odehrají Oceláři v úterý doma od 17.30 proti Chomutovu.

Plzeň – Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kracík – 36. Werek (Svačina, Polanský), 55. Růžička (Werek). Rozhodčí: Hribik, Kika – Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 6876.
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera – Růžička, Cienciala, Svačina – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Novotný, Polanský, Werek – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu