Oceláři vyhráli v Litvínově 5:0, soupeře zlomili už v úvodu

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Litvínova přesvědčivě 5:0. Dvě branky vstřelil Martin Růžička, který v dresu Ocelářů nasázel za necelých sedm sezon už 201 branek. Šimon Hrubec podpořil výhru 27 zásahy.

Šimon Hrubec kryl všech 27 střel Litvínova a připsal si pátou nulu sezony. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec nasměroval k výhře výborný nástup a třemi góly v rozmezí 8. až 10. minuty nekompromisně trestal z přečíslení díry v litvínovské obraně. Postupně se prosadil sedmnáctiletý Adam Raška, který skóroval v extralize mužů poprvé, Martin Růžička a Martin Gernát. A to ještě v závěru třetiny trefil Aron Chmielewski tyč.

„Litvínov jsme zaskočili dobrým pohybem, který jsme měli překvapivě lepší, navzdory dlouhé cestě.“Třinecký útočník Petr Vrána

„Byl to úplně ideální scénář na zápas venku. Kluci z Litvínova byli překvapení. My jsem to tak nějak ani nečekali, ale napadalo to tam,“ komentoval podařený začátek Růžička, který v poslední třetině uzavřel po pěkném průniku Petra Vrány skóre. Oba doplňoval v elitním útoku Vladimír Svačina, který na začátku druhé třetiny zvyšoval na 4:0.

Třinec rázně ukončil sérii tří proher. „Horší období občas přijde na každého, ať už máte sebelepší tým. Člověk na to nesmí moc myslet, hrabat se v tom. Chtěli jsme navázat na výkon proti Brnu, protože si myslím, že už to z naší strany bylo dobré, akorát jsme neskórovali. Litvínov jsme zaskočili dobrým pohybem, který jsme měli překvapivě lepší, navzdory dlouhé cestě. Když se odskočí na pár gólů, hned se hraje lépe, to se nám předtím vůbec nedařilo,“ vysvětlil Vrána.

Třinec porazil Litvínov podesáté v řadě. „Kluci už to můžou mít třeba i v hlavě, že přijede nepříjemný soupeř, proti kterému se nehraje dobře. Ale my jsme dneska odehráli výborné utkání od prvního do posledního hráče a Šimon (Hrubec) to zavřel,“ řekl k sérii Růžička.

Třinec nastoupí v příštím zápase v Ostravě, kde se od 17.30 střetne v derby s Vítkovicemi.

Litvínov – Třinec 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Raška (Marcinko, Musil), 9. Růžička (Vrána), 10. Gernát, 23. Svačina (Musil, Hrubec), 54. Růžička (Vrána). Rozhodčí: Pešina, Horák – Špůr, Ganger. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3167.
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek – Růžička, Vrána, Svačina – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Novotný, Polanský, Werek – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu