Oceláři vyhráli v Pardubicích, ale Zadina označil zápas za nepovedený

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě posledních Pardubic 4:2 a v neděli je čeká v Plzni, na kterou ztrácí dva body, přímý souboj o druhé místo. Podle asistenta Marka Zadiny se ale musí zlepšit, s výkonem v Pardubicích nebyl spokojený.

Sourozeni Ondřej a Michal Kovařčíkovi byli hlavními strůjci výhry. Oba si připsali shodně gól a přihrávku. Archivní foto: Petr Rubal

Zápas začal překvapivě. Domácí, kteří před utkáním vyhlašovali, že chtějí hrát na 0:0, se už po deseti sekundách ujali vedení. Oceláři ale ještě v první třetině otočili skóre trefami Ondřeje Kovařčíka a Vladimíra Rotha, který využil přesilovku pět na tři.

„Dynamo se už vlastně připravuje na baráž, proti nám nemělo co ztratit a na jejich výkonu to bylo znát.“Třinecký útočník Ondřej Kovařčík

„Pardubice byly hodně houževnaté. Zmrazily nás hned na startu rychlou brankou, naštěstí jsme docela rychle odpověděli a ten gól nám pomohl. Domácí hráli velmi dobře, napadali, hodně bruslili. Dynamo se už vlastně připravuje na baráž, proti nám nemělo co ztratit a na jejich výkonu to bylo znát,“ řekl po utkání pro klubový web Ondřej Kovařčík.

Na začátku druhé třetiny opět zafungovala spolupráce obou bratrů Kovařčíkových, tentokrát zakončoval Michal. „To asi rozhodlo. Pardubice trefily tyč a my jsme hned potom skórovali na 3:1. Tady se asi jasně ukázalo, v jaké krizi domácí jsou. Měli docela dost šanci na vyrovnání, nespadlo jim to tam a místo toho inkasovali. To jim určitě psychicky nepomohlo, zatímco nás to nakoplo a odpíchli jsme se ke třem bodům,“ pokračoval Ondřej Kovařčík.

Po faulu kolenem Briana Ihnačáka na Arona Chmielewského hráli Oceláři od 35. minuty pět minut přesilovou hru, ale nešetrný zákrok nepotrestali. V závěrečné třetině se Třinec dvakrát bránil padesát sekund ve třech. V prvním případě odolali a bezprostředně poté Martin Růžička zvýšil. I ve druhé se ubránili, ale domácí v dohravané početní výhodě snížili. Byť naši hráči reklamovali, že gólu předcházel faul vysokou holí na Jakuba Matyáše.

Třinec si ale čtvrté výhru venku v řadě nenechal vzít. Přesto se třineckému asistentovi Markovi Zadinovi zápas nehodnotil dobře. „Hodně naznačil už inkasovaný gól v desáté vteřině a z naší strany to nebylo povedené utkání. Udělali jsme spoustu chyb. Potřebujeme na toto utkání zapomenout a připravit se na nedělní zápas s Plzní, kdy nás čeká úplně jiný soupeř,“ řekl Zadina.

Třinec se stejně jako po středečním utkání v Praze nepřesouvá domů. „Ty tři zápasy v šesti dnech se dají v pohodě zvládnout. Náročnější je to pro kluky, kteří mají děti, protože nemohou být pět dnů doma. Jsme ale profíci, musíme se s tím nějak srovnat. Navíc kustodi a maséři o nás vzorně pečují, proto můžeme mít myšlenky pouze na hokej,“ řekl závěrem Ondřej Kovařčík.

Pardubice – Třinec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. P. Sýkora (Kratochvíl, Ihnacak), 57. Kloz (Schaus) – 7. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Chmielewski), 10. Roth (Hrňa, Werek), 23. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Matyáš), 52. Růžička (Galvinš). Rozhodčí: Bejček, Obadal – Kis, Rampír. Vyloučení: 4:8, navíc Ihnačák 5 min. a do konce utkání, Holland (oba Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6110.
Třinec: Kantor – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera – Růžička, Cienciala, Svačina – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Novotný, Polanský, Werek – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu