Oceláři vyrazili do Davosu. Chceme dále vyhrávat, říká Krajíček

Třinečtí hokejisté uzavřou kalendářní rok v Davosu. Oceláři se tam představí na tradičním Spengler Cupu, který odstartují 26. prosince zápasem s ruským Magnitogorskem. V tříčlenné skupině se ještě utkají s finským Kuopiem.

Třinečtí hokejisté se Spengler Cupu zúčastní poprvé, ale jsou pravidelným účastníkem Ligy mistrů. Archivní foto: Petr Rubal

„V Davosu pečlivě sledovali, jak se nám dařilo minulou sezonu v české extralize i Lize mistrů. To byl klíčový faktor, proč si nás vybrali. Nesmírně si toho vážíme. Pozvánku na Spengler Cup nedostává nějaký průměrný či podprůměrný tým,“ uvedl třinecký kouč Václav Varaďa.

„Nikdo nám neurve hlavu, kdyby se to nepovedlo. Budeme se ale snažit s každým poprat a uvidíme, jak to dopadne. Chceme ale vyhrávat dál.“kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček

Hráči věří, že si přenesou formu z extraligy, kterou vedou s osmibodovým náskokem. Do turnaje vstoupí utkáním s Magnitogorskem, který vede český trenér Josef Jandač. „Je to výborný, zkušený tým, tvoří ho hráči z nároďáků. Nevím, zda mají v kádru i někoho z NHL, ale hrají chytrý ruský hokej. Musíme dobře bránit a když bude Šimon (Hrubec) čapat, věřím, že šanci budeme mít,“ uvedl kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček. Zápas začíná v 15.00 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport.

Třinec se Spengler Cupu zúčastní poprvé, je ale pravidelným účastníkem Ligy mistrů, ve které se minulou sezonu probojoval až do semifinále. „Určitě je výhodou, že jsme v ní hráli. Kluci, kteří vyrůstali jen v extralize, si přičuchli i k mezinárodnímu hokej. To pomůže psychicky,“ podotkl Krajíček. Klub umožnil, aby si hráči s sebou vzali i manželky, partnerky s dětmi. „Někteří si je berou, já ne,“ dodal.

Druhou trojici tvoří Davos, výběr Kanady a Norimberk. Vítězové skupin postupují přímo do semifinále, ostatní čtyři týmy se poperou o zbývající dvě místa. Turnaj vyvrcholí 31. prosince. „Nikdo nám neurve hlavu, kdyby se to nepovedlo. Budeme se ale snažit s každým poprat a uvidíme, jak to dopadne. V podstatě jeden zápas bude rozhodovat, zda to bude úspěch nebo ne. Chceme ale vyhrávat dál,“ prohlásil Krajíček.

Není výjimkou, že se týmy na turnaj vyzbrojí nějakou posilou. Třinec už ale dříve avizoval, že touhle cestou nepůjde. „Nemáme v plánu žádné speciální posily. Pokud ano, půjde maximálně o jednoho hráče,“ uvedl už dříve mluvčí Ocelářů Radim Sajbot.

 

 

Další zprávy z regionu