Oceláři vyřídili Brno ve čtyřech zápasech a jsou v semifinále

Třinečtí vyhráli v Brně 4:1 a v nejkratší možné době postoupili do semifinále, ve kterém se utkají s Mladou Boleslaví. Oceláři v sérii dominovali, ovládli ji 4:0 na zápasy s celkovým součtem 20:4.

Ondřej Kacetl deptal Kometu a pustil ve čtyřech zápasech jen čtyři góly. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Hráli jsme velmi dobře v útočném pásmu, velmi dobře jsme se pohybovali a vytvářeli si spoustu šancí. Ondřej (Kacetl) byl v brance výborný v každém zápase a dokázal zlikvidovat šance Komety, hlavně v prvním a druhém utkání. Hráči také plnili přesně náš nastavený plán. Upravili jsme i oslabení, vnímali jsme sílu jejich prvního útoku, zejména Petera Muellera, a až na (dvě) výjimky jsme je ubránili,“ popsal třinecký kouč Václav Varaďa hlavní faktory postupu.

„Jsem strašně rád za výkon celého týmu, jak jsme si jeden druhému pomáhali, jak jsme sérii zvládli a jaké bojovníky máme v týmu.“Třinecký gólman Ondřej Kacetl

Ke čtvrtému bodu v sérii pomohl dvěma góly Patrik Hrehorčák, člen čtvrté řady. „Jsme šťastni. Čekali jsme těžkou sérii a také byla. Výsledkově to tak možná nevypadá, ale všechny zápasy byly těžké, psychicky i fyzicky. Kometa hrála velmi dobře, udělala ale pár chyb a sérii rozhodla podle mě naše produktivita. Dávali jsme gól skoro z každé akce,“ řekl Hrehorčák.

Kacetl, který začal sezonu právě v Brně jako trojka, chytal s úspěšností 96,36 procent. „Nevešel jsem se tam do kádru, i takový je osud. Byl jsem rád za šanci v Přerově a že si mě všimli v Třinci, i když to tu chvilku nebylo ideální. Poté jsem dostal šanci v play off a jsem rád, že mi kluci pomohli a že se zatím daří. Abych řekl, bylo mi jedno, zda je to Brno nebo někdo jiný. Chtěl jsem postoupit přes sérii,“ řekl ke kuriózní situaci Kacetl.

Kacetl se stal jedničkou i díky nemoci Jakuba Štěpánka a blýskl se několika skvělými zákroky. „Působil jistě, velmi dobře pracoval s hokejkou, jen bych si přál, aby mu to šlo i dál. Je to vzpruha i pro ostatní hráče, že pokud se něco nepovede, tak chybu napraví. Hráči mu to vraceli obětavou hrou a je důvod, proč jdeme dál,“ řekl Varaďa. „Jsem strašně rád za výkon celého týmu, jak jsme si jeden druhému pomáhali, jak jsme sérii zvládli a jaké bojovníky máme v týmu,“ doplnil Kacetl.

Třinec inkasoval ve čtvrtém duelu jako první, ale v rozmezí 16. až 26. minuty otočil na 3:1. Všechny góly měly dva společné jmenovatele – důraz a dobrou orientaci v předbrankovém prostoru. Nejdříve vyrovnal Rodewald, na začátku druhé třetiny využil Stránský první přesilovku Ocelářů v zápase a po něm se z dorážky prosadil Hrehorčák. Slovenský útočník, který se v play off extraligy mužů trefil poprvé, ještě stvrdil postup v 51. minutě ránou z mezikruzí zpoza beka.

Třinečtí hokejisté narazí v semifinále na Mladou Boleslav, která skončila v základní části třetí a vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy. První duel je naplánován na příští sobotu. Vzhledem k tomu, že ale skončily všechny čtyři série skončily 4:0, může dojít k posunu.

„Zaregistroval jsem to. Spíše bych to nechal v režimu, jakém je to nastavené,“ přál si Varaďa. „Nebylo by to fér, měli bychom o dva dny méně odpočinku než soupeř. Zdá se to málo, ale v semifinále jsou top týmy a každý den odpočinku navíc je dobrý pro výkon,“ vysvětlil Hrehorčák.

Brno – Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Klepiš (Němec, Gulaši) – 16. Rodewald (Špaček, Gernát), 22. Stránský (Kovařčík, Růžička), 26. Hrehorčák (Rodewald, Dravecký), 51. Hrehorčák (Dravecký). Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Barinka 10 min. a do konce utkání, Kučeřík (oba Brno) do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Jaroměřský, Musil, Kundrátek, Freibergs – Růžička, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu