Oceláři začali sezonu prohrou

Třinečtí hokejisté odstartovali nový extraligový ročník prohrou ve Zlíně 2:4. Oceláři prohrávali už ve 33. minutě 0:3, ale ve třetí třetině zápas zdramatizovali trefami Martina Adamského a Arona Chmielewského. Domácí výhru zpečetili až při powerplay.

Roberts Bukarts (úplně vpředu) přišel do Třince právě ze Zlína.

„Soupeř šel po našich chybách v první třetině do vedení (2:0), hrál velmi jednoduše a těžko se dostávalo k nim do pásma. Druhou třetinu jsme byli všude o krok později, a to nás ještě podržel gólman. Jsme spokojení se třetí třetinou, kluci začali bruslit, dostali jsme se do řady šancí, dali jsme z nich dva góly. Ale na dvacet minut se vyhrávat nedá,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

„Jsme spokojení se třetí třetinou, kluci začali bruslit, dostali jsme se do řady šancí, dali jsme z nich dva góly. Ale na dvacet minut se vyhrávat nedá.“asistent trenéra Marek Zadina

Zápas byl specifický pro Robertse Bukartse, který před sezonou přišel do Třince právě ze Zlína, kde předtím působil téměř tři sezony. „Byl to trochu zvláštní pocit, hrát ve Zlíně a mít na sobě jiný dres. Snažil jsem se na to ale moc nemyslet,“ řekl lotyšský útočník a své bývalé spoluhráče pochválil za jejich výkon.

„Hráli velmi dobře, jednoduše. Směrem dopředu byli hodně aktivní, a proto se jim povedlo vstřelit góly. Trenér apeloval, abychom hru zjednodušili, měli jsme za úkol se víc tlačit do branky. To se nám poté částečně dařilo realizovat,“ vysvětlil.

Bukarts stihl před začátkem soutěže vyléčit drobné zranění, kvůli kterému Třinci chyběl v posledních třech zápasech Ligy mistrů. „Se svou hrou samozřejmě nemohu být spokojený, dva týdny jsem kvůli zranění nehrál. Byl to můj první zápas a ještě nejsem ve správné herní pohodě, necítím se stoprocentně. Příště to musí být lepší,“ podotkl.

Příště je už v neděli, kdy třinečtí hokejisté hostí od 15.00 Olomouc.

Zlín – Třinec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Kulda (Šlahař), 14. Popelka (Sedláček, Karafiát), 33. Herman (Kulda), 60. Kubiš – 47. Adamský (Svačina, Musil), 48. Chmielewski (Marcinko, Gernát). Rozhodčí: Hradil, Horák – Špůr, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3674.
Třinec: Hrubec (33. Hamerlík) – Doudera, Krajíček, Matyáš, Musil, Haman, Gernát – Chmielewski, Marcinko, Bukarts – Adamský, Vlach, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Hrňa, Viedenský, Dravecký – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu