Oceláři zaskočili Kometu rychlým nástupem, zazářil Stránský

Třinečtí hokejisté si poradili s Kometou Brno 6:3. Soupeře, který hrál první zápas po změně trenéra, zaskočili dobrým nástupem a už ve 14. minutě vedli 3:0. Hlavní postavou byl Matěj Stránský, který dal dva góly a na dva přihrál.

„Kometa je kvalitní tým. Věděli jsme, že se jim teď nedaří a že se jim vrátil trenér (Libor Zábranský), tak jsme si řekli, že na ně vletíme, a vyšlo nám to. Napadaly nám tři góly a už to pro ně bylo těžké dohánět. Hrajeme také doma kvalitně do obrany, neměli to vůbec jednoduché. Zápas jsme kontrolovali, byli jsme lepší,“ uvedl Stránský, po jehož odskočili Oceláři z 1:0 na 3:0. „Pořád jsem to v minulých zápasech tahal po rozích a říkal jsem si, že budu více přímočarý,“ vysvětlil.

„Věděli jsme, že se jim teď nedaří a že se jim vrátil trenér (Libor Zábranský), tak jsme si řekli, že na ně vletíme, a vyšlo nám to. Napadaly nám tři góly a už to pro ně bylo těžké dohánět.“Třinecký útočník Matěj Stránský

Brno ve druhé třetině přidalo a v přesilových hrách snížilo na 3:1 a 4:2, ale Třinec vždy rychle odpověděl a Kometě ukázal, že také početní výhody umí. Dvěma trefami v nich posunul skóre na 6:2. „Začalo nám to přesilovkách trošku padat. Zjednodušili jsme je, stačí to jenom plácnout na bránu,“ komentoval Stránský vyšší efektivitu přesilový her. Oceláři využili dvě i minule v Hradci Králové.

Stránský doufá, že svou produktivitou trochu vystrašil bratra Šimona, proti kterému se postaví ve čtvrtek v derby. „Zdá se mi, že tu dnes byl. Hlavně musíme podat kvalitní týmový výkon po celých šedesát minut, protože ve Vítkovicích nám v závěru jeden zápas utekl. To nesmíme zopakovat,“ dodal Stránský.

Před zápasem dostali Jiří Polanský a Martin Adamský dresy za 900 odehraných zápasů. Prvně jmenovaný je všechny zvládl v třineckých barvách, druhý si připsal tolik startů ze celou kariéru v extralize. „To je krása. Nedovedu si představit hrát devět set zápasů. Klobouk dolů. A ještě na jejich úrovni. Hrají už roky vynikající hokej. Áda může bruslit do padesáti a Polda hrát svou chytrostí také dlouho. Ani bych se nedivil, kdyby těch zápasů měli i patnáct set,“ ocenil je Stránský.

Třinec – Brno 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. O. Kovařčík (Hrehorčák, Zahradníček), 7. Stránský (Kundrátek, Gernát), 14. Chmielewski (Stránský, Kundrátek), 28. Gernát (O. Kovařčík, Hrehorčák), 36. Stránský (Vrána, Gernát), 48. M. Kovařčík (Vrána, Stránský) – 20. Kucsera (Hruška, Plekanec), 34. Zaťovič (Němec, Holík), 49. Plášek (Štencel). Rozhodčí: Obadal, Pražák – Bryška, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:2. Diváci: 4802.
Třinec: Kváča – Kundrátek, Gernát, Doudera, Zahradníček, Musil, Galvinš – Chmielewski, Vrána, Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu