Oceláři získali brankáře Kantora, premiéra mu nevyšla

Oceláři získali v den uzávěrky přestupů Pavla Kantora. Sedmadvacetiletý gólman přišel z Mladé Boleslavi na hostování do konce sezony a hned si odbyl premiéru, v níž s Třincem podlehl v Olomouci 2:5.

Šimon Hrubec se po dlouhých letech setkává s Pavlem Kantorem. Oba spolu chytali v mládežnických výběrech Českých Budějovic. Archivní foto: Petr Rubal

„Nic moc premiéra. Prohráli jsme, dostal jsem pět gólů, představoval jsem si to samozřejmě jinak. Trenér nám hned říkal, že výkon byl OK možná tak v první polovině zápasu, zbytek byl špatný. Nezbývá než zapomenout a jít dál,“ uvedl novinářům Kantor, který v utkání kryl 27 střel. „Jestli jsem toho mohl chytit více? Těžko říct. Dva mi tam tečnul obránce, dva byly z nájezdů. Moc jsem toho nepochytal, měl jsem pomoct týmu víc,“ dodal.

„Jestli jsem toho mohl chytit více? Těžko říct. Dva mi tam tečnul obránce, dva byly z nájezdů. Moc jsem toho nepochytal, měl jsem pomoct týmu víc.“Třinecký brankář Pavel Kantor

Kantor stihl s týmem jeden trénink ve čtvrtek a v den zápasu ranní rozbruslení. „Ráno si mě (trenéři) zavolali a řekli, že se rozhodnou podle toho, jak budu vypadat na rozbruslení. Tam jsem se jim asi líbil víc než pak v zápase,“ pokračoval Kantor. „Před příchodem do Třince jsem nebyl asi devět dní na ledě, takže jsem se necítil moc dobře fyzicky. Vymlouvat se na to však nechci,“ podotkl.

Kantor pustil za svá záda hned první střelu, ale Třinec díky gólům Martina Růžičky a Vladimíra Svačiny skóre otočil. Olomouc zhruba v polovině utkání vyrovnala a na její stranu překlopil skóre těsně před odchodem do kabin Jakub Galvas. Zbývající dvě branky vstřelili domácí v 55. a 56. minutě během 29 sekund.

„Po dvou třetinách to bylo furt hratelné. Olomouc ale v poslední třetině zavřela střední pásmo a výborně bránila. Ani si nevybavuji, že bychom tam měli nějakou velkou šanci. Jen jsme nahazovali puky, oni nám to zase vyhazovali zpátky, byli jsme trošku bezradní. Doufám, že v neděli to bude lepší,“ řekl Kantor. Další utkání hrají třinečtí hokejisté v neděli v Karlových Varech.

Kantor s Hrubcem kdysi pochybovali, že budou chytat v extralize
Příchod Pavla Kantora se dotáhl 31. ledna, tedy v poslední den přestupu. „Může se zdát, že je to docela na poslední chvíli, ale můj příchod se řešil už nějakých čtrnáct dní. Když jsem dozvěděl, že má o mě Třinec zájem a v Boleslavi jsme byli poslední dobou tři gólmani, měl jsem v tom jasno. Chtěl jsem sem také jít, protože má Třinec ty nejvyšší ambice. Záleželo už jen na obou klubech, aby se domluvily, a to se díky bohu stalo,“ uvedl.

Kantor si připomněl mládežnická léta z Českých Budějovic, kde chytal v jednom týmu se Šimonem Hrubcem. „Už jsme si stihli zavzpomínat, že jsme si v sedmé osmé třídě dělali srandu, že se do extraligy asi nedostaneme, protože je to přeci jen poměrně daleká cesta. No, a dnes máme v extralize dohromady nějakých zápasů pět set zápasů. S chutí jsme se tomu zasmáli,“ uzavřel.

Olomouc – Třinec 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Tomeček (Handl), 29. Skladaný (Galvas, Mráz), 40. Galvas (Burian), 55. Irgl z tr. střílení, 56. Jergl (Knotek) – 9. Růžička z tr. střílení, 27. Svačina (Gernát, Chmielewski). Rozhodčí: Lacina, Obadal – Bryška, Hlavatý. Vyloučení 1:2. Využití 2:0. Diváci: 3691.
Třinec: Kantor – Roth, Doudera, Matyáš, Gernát, Musil, Galvinš – Hrňa, Marcinko, Werek – Růžička, Vrána, Dravecký – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Hladonik, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu