Oceláři získali kanadského útočníka. Werek chce být rozdílovým hráčem

Oceláře posílil kanadský útočník Ethan Werek. Sedmadvacetiletý hráč, který byl v minulosti draftován ve druhém kole New Yorkem Rangers, by si mohl nastoupit už v pátek proti Spartě Praha (Werk Arena, 17.00).

Ethan Werek dorazil včera ze zámoří do Třince. Už si prohlédl zázemí haly a vyzkoušel led. Foto: HC Oceláři

„Už dříve jsme se s Vencou Varaďou bavili, že bychom chtěli do týmu také nějakého zámořského hráče. Ti jsou pověstní svým hladem po gólech a touhou vyhrávat zápasy za každou cenu. Mají to ve své hokejové DNA. Je to pracovitý borec, který nevypustí žádný souboj,“ vysvětluje na adresu nové posily sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Každý je tady ke mně velmi přátelský a o to víc se těším, že má letošní sezona začne tady. Doufám, že bude plná úspěchů.“Ethan Werek

Nová posila už dorazila do Třince. „Prahu jsem už navštívil před dvěma lety, ale v Třinci jsem poprvé. Zatím jsem tu jen pár hodin, ale na první dojem jde o milé město. Každý je tady ke mně velmi přátelský a o to víc se těším, že má letošní sezona začne tady. Doufám, že bude plná úspěchů,“ řekl Werek.

Ještě před necelým týdnem neměl sedmadvacetiletý Werek, který hokejově vyrůstal v Torontu, ani tušení, že další jeho hokejové kroky povedou do takřka sedm tisíc kilometrů vzdáleného Třince. Páteční telefonát se zájmem Ocelářů však vše změnil.

„Když jsem dostal nabídku z Třince, tak jsem se ptal kamarádů z řad hokejistů, kteří v Česku působili anebo působí, jaké to tu je. A od nich vím, že máte skvělé fanoušky, že se tu fandí úplně jinak než v Kanadě. Už jsem byl i v hale a musím pochválit vaše úžasné zázemí. Je opravdu skvělé! O své roli v týmu už jsem mluvil také s trenérem Varaďou a rád bych byl rozdílovým hráčem. Chci zkrátka pomoci klubu, který má velké ambice,“ řekl Ethan Werek.

I když byl kanadský útočník draftován do NHL jako 47. v pořadí, nejslavnější soutěž na světě si nakonec nikdy nezahrál. Od svého posunu do seniorského hokeje působil nejčastěji v AHL. V uplynulé sezoně odehrál Ethan Werek za farmu Ottawy Senators 58 zápasů s bilancí 25 kanadských bodů (10+15).

Oceláři mají se zámořskými hokejisty dobrou zkušenost. Na zisku titulu v roce 2011 se podílel Bryan McGregor a nezapomenutelnou stopu zanechal i Cory Kane, který nyní působí v KHL.

 

Další zprávy z regionu