Oceláři získali na ledě Komety bod, prohráli na nájezdy

Dramatický souboj dvou posledních hokejových mistrů rozuzlil až penaltový rozstřel. Úspěšnější byla domácí Kometa Brno, která udolala Oceláře 2:1. Jediný gól Třince dal Tomáš Kundrátek, který se ale v zápase zranil.

Matěj Stránský připravil v Brně jediný gól Třince a prosadil se i v nájezdech. Archivní foto: Petr Rubal

Kometa se ujala na konci úvodní třetiny vedení z dorážky, ve 33. minutě vyrovnal Kundrátek. Zápas rozhodl extřinecký Jakub Orsava v poslední sérii nájezdů. „Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. První třetina nebyla z naší strany nic moc, další dvě jsme ale byli lepší a měli zápas pod kontrolou,“ uvedl novinářům Matěj Stránský, který krásnou přihrávkou připravil vyrovnávací gól.

„Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. První třetina nebyla z naší strany nic moc, další dvě třetiny jsme ale byli lepší a měli zápas pod kontrolou.“Třinecký útočník Matěj Stránský

Třinec přestřílel Brno ve zbývajících dvou třetinách 24:10 (celkově v zápasech 33:20), ale převahu nezúročil. „V kabině jsme si (o první přestváce) řekli, že na Brno musíme vletět a forčekovat. Dařilo se nám to dodržovat, soupeř často ztrácel puky, měli jsme víc šancí, ale v zakončení to bylo slabší. Je třeba vyzvednout i brněnského gólmana (Karla Vejmelku), který chytal výborně. Nájezdy jsou už vabank, měli více štěstíčka. Nemáme se ale za co stydět. Podali jsme dobrý výkon,“ dodal.

Třinečtí útočníci se v nájezdech nepokoušeli o blafák a pokaždé zakončovali střelou. Postupně neuspěli Petr Vrána, Erik Hrňa a Aron Chmielewski, až vyrovnal právě Stránský. „Věděl jsem, co udělám. Minule jsem v Lize mistrů udělal úplnou blbost, proto jsem si řekl, že budu střílet. Vyšlo to přesně, jak jsem chtěl. Dostal jsem nás zpátky do hry, ale bohužel jsme nepřidali další branku,“ mrzelo ho. Po něm se neprosadil ani Tomáš Marcinko a se štěstím rozhodl Orsava.

Třinečtí přišli o Kundrátka, který nedohrál zápas a určitě nezasáhne do úterního derby ve Vítkovicích. „Jde o zranění v horní části těla. Více budeme vědět po pondělním vyšetření,“ upřesnil trenér Václav Varaďa. Oceláři se už v úvodu sezony potýkají s rozsáhlou maradkou. Ze zdravotních důvodů vynechali zápas proti Kometě obránci Vladimír Roth, Lukáš Krajíček, Jakub Matyáš, Marian Adámek a také útočníci Jiří Polanský a Martin Růžička.

Kometa Brno – Třinec 2:1 po nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávka: 17. Štencel, rozhodující nájezd Orsava – 33. Kundrátek (Stránský). Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Rampír. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7306.
Třinec: Bartošák – Kundrátek, Doudera, Musil, Galvinš, Haman, Gernát – Stránský, Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský – Kofroň, Hladonik, Hrehorčák – Novotný. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu