Oceláři získali posilu z KHL. Přesně takový typ hráče potřebovali

Oceláři ulovili před rokem z KHL Tomáše Marcinka a angažování urostlého útočníka byla trefou do černého. Nyní třinecký klub získal ze stejné soutěže typově podobného hráče – Marka Viedenského.

Slovenský útočník Marek Viedenský ozdobil gólem svůj první start za Třinec. Foto: Petr Rubal

„Hledali jsme vysokého silného centra, který by zvýšil náš důraz v předbrankovém prostoru, a Marek je přesně tím typem hráče (193 cm/95 kg). Navíc z jeho strany cítíme velkou chuť dosáhnout týmového úspěchu, což je pro nás velmi důležité,“ řekl na adresu nové posily sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Viedenský odehrál v KHL tři sezony ve Slovanu Bratislava a v každé byl ve statistice +/- v plusových číslech (celkem +10). V posledním ročníku zaznamenal 21 bodů (11 gólů a 10 přihrávek ve 42 zápasech) a velmi úspěšný byl i na vhazování (61,7 procent). Slovenský klub se ale minulých dvou letech trápil, neprobil se do play off a i to byl důvod ke změně.

„Jdu do týmu s nejvyššími ambicemi a věřím, že můžeme společně něčeho zajímavého dosáhnout. V Třinci jsem jednou byl, před lety jsme tu hráli se Slovanem přípravný turnaj a už tehdy se mi zde líbilo,“ vysvětlil Viedenský, který s Oceláři podepsal smlouvu na jeden rok. „Nabídek jsem měl více, ale nakonec jsem se rozhodoval mezi Slovanem a Třincem. Po delším zvažování jsem došel k tomu, že pro můj posun v kariéře bude lepší jít sem,“ dodal.

„Jdu do týmu s nejvyššími ambicemi a věřím, že můžeme společně něčeho zajímavého dosáhnout.“Marek Viedenský

Mimo jiné by se rád vrátil do reprezentace. Minulou sezonu mu zranění nedovolilo se porvat o účast na olympijských hrách a mistrovství světa, kde už startoval třikrát. „Příští rok je mistrovství světa u nás, každý Slovák se na něm chce zahrát,“ podotkl Viedenský, který si ve slovenském národním týmu zahrál v jedné formaci s Vladimírem Draveckým.

Nebránil by se, kdyby v Třinci spolupráci obnovili. „Odehráli jsme toho v reprezentaci spolu hodně, dost jsme si sedli. Sice nás později trenéři rozdělili, ale dařilo se nám,“ pokračoval.

V první řadě mu jde ale o výsledky Třince. „Doufám, že to bude šlapat jako minulý rok a že se k tomu přidám. Věřím, že svými výkony pomůžu týmu. Těším se také, že si zahraju Ligu mistrů, v níž jsem ještě nenastupoval,“ řekl slovenský útočník.

Viedenský je čtvrtým novým hráčem, kterého Oceláři před sezonou získali. Gólman Nick Malík a útočník Jan Hladonik jsou sázkou do budoucna, ale Roberts Bukarts a Viedenský jsou zvučnými posilami. „Nechci říkat, jestli jsem posila. To musím dokázat na ledě. Ale věřím, že svými výkony týmu pomůžu,“ uzavřel.

 

Další zprávy z regionu