Oceláři zkouší lotyšského reprezentanta Galvinše

Třinečtí hokejisté dnes pravděpodobně nastoupí v Hradci Králové i s obráncem Guntisem Galvinšem. Dvaatřicetiletý účastník dvanácti mistrovství světa, který v KHL odehrál přes čtyři sta zápasů, je v týmu na zkoušce do konce listopadu.

Roberts Bukarts (vpravo dole), který do Třince přišel před sezonou, bude mít v kabině Ocelářů minimálně do konce listopadu krajana. Archivní foto: Petr Rubal

„Aby naši útočníci mohli být produktivní, musí dostat odpovídající podporu už od obránců. Lotyšské hráče jsme měli v hledáčku už v lednu před uzávěrkou přestupů, takže víme, že Guntis je bek s dobrou rozehrávkou. „Jde o zkušeného, technicky dobře vybaveného obránce, který je dlouholetým reprezentantem své země,” uvedl na adresu nejnovější posily sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Jde o zkušeného, technicky dobře vybaveného obránce, který je dlouholetým reprezentantem své země.“sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Galvinš si zahrál i na olympiádě ve Vancouveru, mezinárodní ostruhy získal také v KHL (Dinamo Riga, Chanty-Mansijsk), ve Švédsku (AIK Stockholm) anebo v EBEL Lize (Székesfehérvár, Bolzano). Předchozí tři sezony nastupoval v KHL, kde má na kontě 426 utkání s bilancí 32 branek a 112 asistencí. Tento ročník začal v týmu lotyšské ligy HK Kurbards, kde si v pěti zápasech připsal tři přihrávky.

„V lotyšské lize jsem čekal na nabídku ze zahraničí. A I když se můj příchod uskutečnil až teď, tak první kontakt s Oceláři proběhl už před dvěma týdny. Dostal jsem zprávu od agenta, že klub má o mě zájem a jsem šťastný, že to vyšlo. V týmu je také můj kamarád z reprezentace Roberts Bukarts, takže od něho vím, kam jdu. Vím, že jste byli naposledy ve finále, že jsou v Třinci vysoká očekávání a že jde o tým, který chce vyhrávat,” vysvětlil Galvinš.

Lotyšský obránce už v minulosti působil i v české extralize, když v sezoně 2006/07 oblékal dres Vsetína. Pokud v Třinci uspěje, prodlouží se jeho smlouva do konce sezony.

Další zprávy z regionu