Oceláři zúročili velkou převahu, rozhodl Růžička

Třinečtí hokejisté porazili v úvodním čtvrtfinálovém zápase Vítkovice 3:2. Oceláři měli v utkání výraznou převahu a první bod v sérii jim zajistil dvěma góly v přesilových hrách Martin Růžička.

Třinečtí hokejisté přestříleli Vítkovice 44:17. Foto: Petr Rubal

Třinec si vytvořil hodně šancí a zasypal Patrika Bartošáka 44 střelami. „Věděli jsme, že mají výborného gólmana, který toho spoustu pochytá. Měli jsme nějaké šance, ale nestresovali jsme se tím, že nám to nepadá. Hráli jsme trpělivě a jak jsme si řekli. Šli jsme si trpělivě za vítězstvím,“ uvedl novinářům Růžička, který zvyšoval ze své oblíbené parkety v levém kruhu. „Je to přesilovka, něco se většinou otevře. Vyšlo to na mě a dvakrát to padlo,“ dodal.

„Hráli jsme trpělivě a jak jsme si řekli. Šli jsme si trpělivě za vítězstvím.“ Martin Růžička

Martin Adamský hrál po dvou měsících a před startem série prohlásil, že fyzicky je na tom výborně, ale že by se po tak dlouhé zápasové absenci potřeboval na začátku trochu pomazlit s pukem. A hned z prvního kontaktu s kotoučem otevřel v páté minutě skóre po průniku Vladimíra Draveckého. „To bylo super,“ pousmál se Adamský. „Jel jsem do branky, protože jsme si řekli, že nebudeme nic vymýšlet a budeme všechno střílet. Tak jsem to jen dorazil,“ dodal.

I přes místy drtivý tlak Ocelářů a výrazný rozdíl ve střelecké aktivitě (44:17) byl výsledek těsný až do konce. „Dali opravdu šťastné góly. Jeden od brusle (třineckého obránce Jakuba Matyáše) a druhý se k nim taky odrazil. Ale na to se nehledí, jsme rád, že jsme to nakonec udrželi. Rozhodla urputnost a větší chuť je porazit,“ dodal Adamský, který nosil kapitánské céčko za zraněného Lukáše Krajíčka.

Vítkovice posílil před sérii postup přes Spartu Praha a říká se také, že je pro tým z předkola výhodou, že jde do série rozehranější. Ale Třinec působil mnohem živějším dojmem.

„Ono to po té pauze bývá ošidné. Někdy pauza pomůže, někdy uškodí. Mě těší, že co jsme si před zápasem řekli, to jsme splnili. Byli jsme připravení, koncentrovaní. Nechci tady omílat ta známá klišé, ale pokud do zápasu po určité pauze jdete s pokorou a bojovností, tak se většinou úspěch dostaví, než když to jdete jen tak zkusit. To pak vždy smrdí průserem. A dneska jsme naplnili vše. Clonili jsme před bránou, dali gól z přesilovky, co víc si v play off přát,“ řekl Jiří Polanský.

Oba týmy hrají zítra druhý zápas od 17.00 opět ve Werk Areně.

Třinec – Vítkovice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Adamský (Dravecký, Gernát), 30. Růžička (Roth, Hrňa), 49. Růžička (Hrňa) – 33. Tybor (Roman, Květoň), 56. Tybor (Květoň, Trška). Rozhodčí: Hodek, Lacina – Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera – Růžička, Vrána, Svačina – Hrňa, Marcinko, Werek – Dravecký, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Vítkovice: Bartošák – Trška, Hrabal, Mrázek, Výtisk, Krenželok, Šidlík – Dej, Lev, Olesz – Tybor, Roman, Květoň – Schleiss, Poletín, Szturc – Zdráhal, Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Další zprávy z regionu