Oceláři zvítězili v Plzni i podruhé a vyrovnali stav série

Třinečtí hokejisté napodobili Plzeň a v semifinále play off také vyhráli obě utkání venku. Oceláři vyrovnali stav série na 2:2 vítězstvím 4:3, pod které se podepsal dvěma zásahy Ethan Werek. Další zápas se hraje ve čtvrtek ve Werk Areně.

Třinečtí hokejisté nasázeli Plzni v první třetině tři góly a vyhnali Dominika Frodla z branky. Archivní foto: Petr Rubal

„Bylo strašně náročné vrátit se do série. Musím se podívat do zrcadla, jak vypadám. Podle mě budu šedivý jako pan Brückner, protože jsou to nervy drásající zápasy do poslední vteřiny,“ řekl s úsměvem Šimon Hrubec v rozhovoru s novináři.

„Bylo strašně náročné vrátit se do série. Musím se podívat do zrcadla, jak vypadám. Podle mě budu šedivý jako pan Brückner.“Třinecký brankář Šimon Hrubec

Po bezbrankové úvodní třetině nastaly gólové hody. Plzeň se ujala vedení trefou Lukáše Pulpána v přesilové hře střelou od modré čáry. Už ve 27. minutě ale Třinec otočil na 3:1. Skóre vyrovnal po drzém průniku Aron Chmielewski a za devět sekund přidal druhý gól Ethan Werek. „To s vámi otřese, těžko se vrací do pohody. Tyhle rychlé góly zlomily zápas,“ podotkl Chmielewski. Po hezké kombinaci v přesilové hře zvýšil ještě Erik Hrňa.

Plzeň kontrovala také v početní výhodě, z dorážky se prosadil zhruba v polovině utkání Vojtěch Němec. Důsledný Ethan Werek ale z přečíslení rychle vrátil Třinci dvougólový náskok, který domácí už jen ve třetí třetině snížili trefou Jakuba Poura 3:4. V závěrečné pasáži přežili Oceláři dvě přesilové hry i power play.

„Závěr jsme ubojovali. Hráči ho dohrávali s vypětím sil a jsou si vědomi toho, že série nekončí a budeme to mít ještě těžké. Tohle vítězství nás však posílí a dodá nám sebedůvěru do dalších bojů,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Povzbuzující také je, že výkon týmu šel v zápasech v Plzni nahoru. „Odehráli jsme je skvěle. Doma tomu předtím něco chybělo. Nebyla tam taková jiskra. Podobnou a tvrdou hru chceme na Plzeň praktikovat. S tímhle nasazením do toho půjdeme i příště,“ podotkl Hrubec. „Musí nás opět zdobit bojovnost, nasazení a pokora. V našem týmu je neskutečná síla a vůle. Když nám to nebude chybět, tak doma ten extrémně důležitý pátý zápas zvládneme,“ věří třinecký gólman.

Série kopíruje zápasy základní části – i v nich vítězili jen hosté. Chmielewski si ale myslí, že je na čase trend změnit. „Doufám, že nás tyhle dva zápasy v Plzni nakoply a teď už to budeme válcovat i doma. Myslím si, že to příště konečně zlomíme,“ dodal.

Plzeň – Třinec 3:4 (0:0, 2:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Gulaš, Kovář), 29. Němec (Jones, Indrák), 47. Pour (Kovář, Gulaš) – 25. Chmielewski (Růžička, Musil), 25. Werek (Hrňa), 27. Hrňa (Vrána, Růžička), 31. Werek (Gernát, Hrňa). Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Komárek, Klouček. Vyloučení: 6:7, navíc Svačina (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6199. Stav série: 2:2.
Sestavy:
Plzeň: Frodl – Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen – Gulaš, Kovář, Pour – Kratěna, Kracík, Němec – Indrák, Nedorost, Stach – Eberle, Kodýtek, Straka – od 39. navíc Preisinger. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Pejchar.
Třinec: Hrubec – Dravecký, Gernát, Musil, Galvinš, Doudera, Husák – Růžička, Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Werek – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu