Oceláři zvládli závěr a vyhráli nad Litvínovem pojedenácté v řadě

Třinec porazil v Litvínov už pojedenácté za sebou, tentokrát zvítězil doma 3:2. Pod výhru se podepsali premiérovými góly v extralize David Kofroň a Matěj Stránský, kteří v závěru druhé třetiny zvýšili v rozmezí 67 sekund na 3:0.

Matěj Stránský právě zvyšuje svým prvním extraligovým gólem na 3:0. Foto: Petr Rubal

Soupeř se ale nevzdal. Povzbudil je gól do šatny a v 52. minutě vstřelil kontaktní branku Lukáš Kašpar. „Nalomil nás gól na 3:1 a po snížení na 3:2 byla na hráčích vidět tíha odpovědnosti a důležitosti tří bodů, které tým v poslední době lacině ztrácel. Bylo to těžké psychicky, ale zvládli to. Věřím, že kluky posílí, že udolali houževnatého soupeře, který si vytvořil ve třetí třetině docela dost šancí a je možná pro něho kruté, že odjíždí bez bodů,“ uvedl trenér Václav Varaďa.

„Byla tam v závěru nějaká křeč. Když ztratíte dva zápasy, tak na to myslíte.“Třinecký útočník Matěj Stránský

Na jeho svěřence dolehlo, že v posledních dvou zápasech přišli ve třetí třetině o dobře rozehrané zápasy (ve Vítkovicích z 3:1 na 3:4, se Spartou z 2:1 na 2:4). „Byla tam v závěru nějaká křeč. Když ztratíte dva zápasy, tak na to myslíte. Ale jsme strašně rádi, že jsme to zvládli. Myslím si, že teď už to bude pryč a budeme odehrávat ty koncovky zápasů úplně v klidu,“ řekl Stránský a přiznal, že pocítil velkou úlevu, když dal svůj první extraligový gól. Navíc byl vítězný.

Třinec, za který skóroval i Petr Vrána, si tak po třech prohrách opět vychutnal radost z výhry. „I když jsme prohrávali, nehráli jsme špatně. Věřil jsem, že se to obrátí. Za výhrou jsme si šli od první třetiny, takže body zůstaly zaslouženě doma,“ doplnil kapitán Martin Adamský.

Třinec – Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Vrána (Roth, Gernát), 37. Kofroň (Adamský), 38. Stránský (Hrehorčák, Vrána) – 40. Zygmunt (Ščotka, Říha), 52. Kašpar (Hanzl, Jarůšek). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4037.
Třinec: Bartošák – Roth, Gernát, Haman, Galvinš, Hrachovský, Doudera – Stránský, Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Hladonik, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu