Ocelářům se vzdálil titul, ale věří v obrat

Třinečtí hokejisté prohráli na ledě brněnské Komety 2:5 a soupeře dělí od úspěšné obhajoby titulu jediná výhra. Oceláři ve své klubové historii už ale jednou otočili stav 1:3 na zápasy, obrat se jim povedl před sedmi lety v mistrovské sezoně.

Oceláři se snaží často střílet i chodit před branku Marka Čiliaka. Foto: Petr Rubal

„Chtěli jsme si odvézt jeden zápas, ale série je na čtyři vítězné, nic pro nás nekončí. Věřím, že když doma vyhrajeme, tak by se mohli doma zase trochu strachovat o výsledek. Teď chceme vyhrát příští zápas, nevnímáme, že je to 1:3. Máme také výborné mužstvo, abychom to ještě otočili. Myslím si, že to bude ještě dobrý souboj,“ uvedl novinářům třinecký útočník Roman Vlach.

Třinec prohrál v jihomoravské metropoli oba zápasy a podle Vlacha byl hlavní rozdíl v efektivitě. „Odehráli jsme tady dobré zápasy a víme, že když tak budeme pokračovat, že by to mohlo přinést ovoce. I kousek štěstí by to chtělo, které Kometa měla. Včera jsme je totálně přestříleli, byli jsme lepší, oni měli pár šancí a dali z toho góly. Když ale budeme hrát, jak jsme hráli, tak věřím, že se štěstí přikloní k nám,“ pokračoval.

Právě Vlach v úvodní třetině odpověděl tečí na rychlý gól Brna, které ale do poloviny zápasu odskočilo na 3:1 trefami v přesilové hře a oslabení. Po snížení Lukáše Krajíčka, si soupeř brzy opět vypracoval dvoubrankový náskok a Šimona Hrubce vystřídal Peter Hamerlík. Třinec ve třetí třetině trefil břevno Janem Rudovským a rozhodčí také nepostřehli faul Gulašiho, po kterém mohli hrát Oceláři krátkou přesilovou hru pět na tři. Domácí zpečetili výhru až při powerplay.

„Chceme vyhrát příští zápas, nevnímáme, že je to 1:3. Máme také výborné mužstvo, abychom to ještě otočili. Myslím si, že to bude ještě dobrý souboj.“Třinecký útočník Roman Vlach

„Jsou zkušené mužstvo, umí si to pohlídat. Hráli takového zanďoura, kterého u nás nehráli, pohlídali si to,“ všiml si Vlach. Myslí si také, že nemělo smysl, aby přitvrdili jako Brno ve třetí třetině prvního zápasu, když prohrávalo v Třinci 1:5. „Z mého pohledu, kdybychom začali lítat a nějak se srážet, tak Kometa umí takové situace využít, prohodit si hráče. Dohrávat ano, ale srážet se jak blázni a lítat všude možně? Plnili jsme, co jsme si řekli,“ vysvětlil.

Podle Vlacha je důležité, aby hodně stříleli a tlačili se do brány. „Kometa hraje docela kolem brány, snaží se prostor zahustit, takže tam na nějaké kombinace něbo pěknou hru ve finále není prostor. Musíme to tam házet, snažit se o upracované góly. Jeden dva tam spadnou a může to vypadat jinak. A třeba jako v semifinále, kdo dá první gól, je víc na koni, než když musí dotahovat,“ dodal.

Páté utkání se odehraje v Třinci v neděli od 17.00.

Kometa Brno – Třinec 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Erat (R. Zohorna), 14. H. Zohorna (Zaťovič, Erat), 30. Mallet (H. Zohorna), 36. Vincour (Mallet, Malec), 58. Dočekal (Vincour, Čermák) – 6. Vlach (Krajíček, Petružálek), 31. Krajíček (Chmielewski, Musil). Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Sestavy:
Brno: Čiliak – Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – Erat, Hruška, R. Zohorna – Haščák, Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák, Horký – Dočekal. Trenéři: Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Třinec: Hrubec (36. Hamerlík) – Krajíček, Musil, Jank, Roth, Matyáš, Linhart – Petružálek, Vlach, Rákos – Rudovský, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu