Plzeň nám ukázala, jak se hrají přesilovky, řekl Hrňa po prohře

Třinečtí hokejisté podali ve druhém semifinále s Plzní zlepšený výkon, přesto opět prohráli. Oceláři znovu dotahovali manko 0:2 z první třetiny a bojovali, ale Michal Kovařčík a Martin Růžička jen snižovali na 1:2 a konečných 2:3.

Jan Kovář z Plzně je zatím klíčovým mužem v sérii. Dal dvě branky a na tři přihrál. Foto: Petr Rubal

Jazýčkem na vahách byly početní výhody. Třinec v úvodní třetině nevyužil čtyři, zatímco Plzeň po krásných kombinacích dvakrát udeřila. „Plzeň nám ukázala, jak se hrají přesilovky. Ani se k tomu nepostavili a už jsme tam měli dva góly. Ťukec do prázdné brány, rozebrali to tam parádně,“ uznal třinecký útočník Erik Hrňa. „Potřebujeme také proměnovat přesilovky. Víc to cpát na bránu. Snad se k nám přikloní i trošku štěstíčka, aby tam spadl i nějaký…(hnusný gól). A od toho se odrazit,“ dodal.

„Nezabalili jsme to, bojovali až do konce a prodloužení bychom si zasloužili. Zbývající dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem, ale nepadá nám to tam.“Třinecký útočník Erik Hrňa

Třinecký kouč Varaďa stáhl ve druhé třetiny hru na tři řady (mimo zůstal Werek a Novotný) a jeho svěřenci snížili Kovařčíkem. Plzeň zvýšila z dorážky na 3:1, ale Oceláře dostal znovu na dostřel Růžička. „Nezabalili jsme to, bojovali až do konce a prodloužení bychom si zasloužili. Zbývající dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem, ale nepadá nám to tam. Šancí jsme měli dost,“ pokračoval Hrňa. „Musíme trefovat bránu a ne jeho (brankáře Dominika Frodla). To je základ. Pak je porazíme,“ dodal.

I když Třinec prohrává v sérii 0:2, může být pro ně povzbuzující, že v základní části vyhrál v Plzni oba zápasy. „Hráli jsme tehdy zodpovědně dozadu a nedostávali jsme takové góly jako dneska ty dva první, kdy to dali úplně do prázdné. To se Šimon (brankář Hrubec) může snažit, jak chce, a udělají z něho kašpara. To se nemůže stávat. Věřím, že do Plzně pojedeme s dobrou taktikou a uspějeme tam,“ řekl Michal Kovařčík.

Série pokračuje v neděli a pondělí třetím a čtvrtým zápasem v Plzni.

Třinec – Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Růžička (Vrána, Chmielewski) – 9. Gulaš (Kovář, Nedorost), 19. Kindl (Němec, Jones), 47. Indrák (Kracík, Kovář). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 5091. Stav série: 0:2.
Sestavy:
Třinec: Hrubec – Roth, Doudera, Musil, Galvinš, Matyáš, Dravecký, Adámek – Růžička, Vrána, Svačina – Hrňa, Werek, Chmielewski – Novotný, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Plzeň: D. Frodl – Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen – Gulaš, Kovář, Pour – Indrák, Kracík, Němec – Kindl, Nedorost, Kantner – Eberle, Kodýtek, Straka. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Pejchar.

Další zprávy z regionu