Polanský zařídil Ocelářům druhou výhru a je terčem vtípků

Jiří Polanský byl hlavní postavou třineckých hokejistů ve druhém utkání čtvrtfinále play off s Pardubicemi, které Oceláři vyhráli 4:1. Zkušený útočník vstřelil první dvě branky zápasu a na třetí přihrál Martinu Adamskému.

Do sestavy Ocelářů se vrátil uzdravený Tomáš Marcinko, který vedl první útok týmu. Foto: Petr Rubal

V hokejovém play off není nouze o netypické branky a Polanský je toho důkazem. V obou zápasech otevřel skóre zásahem bruslí a obě situace ještě prověřoval rozhodčí u videa. Branku ale vždy uznal.

„Měl jsem dnes pochybnosti , protože jsem měl nohu zvednutou. Ale vážně jsem neudělal žádný pohyb jako kopnutí, jen jsme si chtěl puk zpracovat placírkou levou nohou. A než jsme si ho sklepnul, byl v brance. Zase tak dobrý fotbalista na bruslích nejsem, abych to tak usměrnil,“ podotkl.

„Radili mi, ať si omotám brusli páskou na hokejky.“Jiří Polanský vstřelil v sérii už dvě branky bruslí

Polanský se stal okamžitě terčem vtípků spoluhráčů. Například Martin Adamský mu řekl, ať si do druhé třetiny ani nebere hokejku. „Anebo mi radili, ať si omotám brusli páskou na hokejky,“ prozradil Polanský, po jehož akcích Oceláři ve druhé třetině odskočili z 1:0 na 3:0.

„Dává důležité branky, ale není to o jednom hráči. Celý tým šlape a to je v play off důležité,“ řekl třinecký kouč Václav Varaďa na adresu Polanského, a kterého v utkání pobavili fanoušci transparentem Bůh odpouští, ale Varaďa nikdy. „Já také odpouštím. Hráčům, svým dětem. V duchu jsem se zasmál. Je to vyjádření třineckých fandů a kotle, které mě ohromně těší a myslím, že i tým to baví,“ dodal.

Série, ve které Oceláři vedou 2:0, se nyní přesouvá do Pardubic. „Sérii zatím vnímám jako výbornou. Jsme rádi, že vedeme, ale série ještě nekončí. Po dvou dnech volna nás čeká nový zápas,“ dodal Varaďa.

Třinec – Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Polanský, 22. Polanský (Dravecký, Svačina), 38. Adamský (Polanský), 60. Cienciala (Dravecký) – 50. M. Beran (Rolinek, Holland). Rozhodčí: Hribik, Lacina – Blümel, Kis. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 5008. Stav série: 2:0.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Roth, Musil, Matyáš, Linhart – Růžička, Marcinko, Petružálek – Hrňa, Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Cienciala, M. Kovařčík, Rákos – navíc od 30. minuty Kvasnica. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu