Pořadatelé dogmaratonu přijímají registrace

Beskydský dogmaraton letos zaznamená již šestý ročník. Poběží se 14. září, ale zájemci se mohou do závodu hlásit již nyní. Jedná se o závod dvojic, které tvoří běžec a jeho pes.

Závodník běží v přírodě se svým psem. Foto: pořadatelé

Rovněž letošní ročník dogmaratonu je v tomto sportovním odvětví zařazen do seriálu mezinárodního mistrovství.

„Zájemci se mohou registrovat na internetových stránkách dogmaratonu, uzávěrka přihlášek je 1. září, ale kapacita je omezena na 400 závodníků. Start a cíl závodu bude tradičně v areálu PZKO v třineckých Gutech,“ nastínil za pořadatele Michael Tomanek.

Pořadatelé chystají pouze na trase mini (6,5 km) vloni osvědčenou novinku. Rozdělení mládežnických kategorií, které vypsali takto: dorostenci (15 až 17 let), starší žáci (11 až 14 let), mladší žáci (7 až 10 let).

„Stejně jako v minulém roce jsme i letos na všech tratích mini, short a mid, přidali kategorii trail, což je běh bez psa. Zde předpokládáme, že se přihlásí doprovody závodníků, kteří startují se psem, protože máme vypozorováno, že stejně běhají se svými kamarády či členy rodiny,“ vysvětlil Tomanek.

Připraveny jsou tři trasy, a to o délce zhruba 40 kilometrů s převýšením 1790 metrů, 23 kilometru s převýšením 1017 metrů a 6,5 kilometru s převýšením 279 metrů. Výsledky budou on-line hned po doběhu. Na večer bude kromě tomboly připraven i kulturní program. „Veškeré informace lze získat na našich internetových stránkách, Facebooku a Instagramu,“ uzavřel Tomanek.

Další zprávy z regionu