Přestupová bomba! Oceláře posílil Kundrátek

Tomáš Kundrátek se po deseti letech vrací do Třince. Osmadvacetiletý obránce se zkušenostmi z NHL, KHL a reprezentace se Ocelářům upsal do konce sezony. Nastoupit by mohl už v pátek proti Chomutovu.

Tomáš Kundrátek letos startoval i na olympijských hrách. S českou reprezentací zavítal do Třince před dvěma lety. Foto: Petr Rubal

„Od doby, co jsem vyrazil do zámoří jsem byl v Třinci jen dvakrát. Jednou se Slovanem Bratislava v rámci přípravného Steel Cupu a jednou s českou reprezentací, kdy jsme hráli proti Rusku. Během té doby tu vyrostla skvělá hala, kluci vyhráli mistrovský titul, taky teď jsou v tabulce vysoko, proto se těším, až začnu s týmem trénovat,“ řekl Kundrátek, který se poprvé na ledě objeví se svými novými spoluhráči ve čtvrtek.

„Tomáš je jedním z hráčů, kterého jsme vychovali pro světový hokej přímo v Třinci. Stále ho bereme jako našeho hráče, a proto jsme čekali, až jednou Tomášovy kroky povedou zpátky ze zahraničí k nám. Těšíme se na vzájemnou spolupráci.“ Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Kundrátek nastupoval od roku 2015 v KHL, kde každou sezonu hrál za jiný tým (Dinamo Riga, Slovan Bratislava, Nižnyj Novgorod a Kunlun). V tomto ročníku odehrál 25 zápasů za Kunlun s bilancí 0+3 a poslední start si za čínský tým připsal 5. listopadu.

„V Kunlunu jsem nebyl spokojený, takže jsem už v průběhu sezony žádal vedení klubu o výměnu. Bohužel to ani jednou nevyšlo, a tak jsme se s čínským klubem dohodli na konci listopadu na mém konci u nich. Od té chvíle jsem hledal, co dál. Prakticky bleskově mi zavolal Honza Peterek a s ním jsme se bez problémů dohodli,“ dodal spokojeně Kundrátek.

Mezi Oceláři a Kundrátkem existuje příslib, že v případě lukrativní nabídky ze zahraničí může odejít za určitých podmínek do 20. ledna. „Je to normální věc u hokejistů, kteří jsou na extraligové poměry nadstandardními hráči. Vážíme si toho, že Tomáš chce za nás hrát a že jsme pro něj po jeho konci v Kunlunu první volbou,“ vysvětlil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Kundrátek přišel do Třince poprvé v 15 letech z Přerova a sehrál za něj v extralize 47 utkání s bilancí dvou branek a čtyř nahrávek. Poté se talentovaný teenagaer vydal do zámoří, kde ho v roce 2008 draftoval z 90. místa New York Rangers. NHL si zahrál v dresu Washingtonu, za který dal ve třiceti zápasech i jeden gól. S českou reprezentací startoval na letošních olympijských hrách, dvou mistrovstvích světa (2016 a 2017) a ve Světovém poháru (2016).

„Tomáš je jedním z hráčů, kterého jsme vychovali pro světový hokej přímo v Třinci. Stále ho bereme jako našeho hráče, a proto jsme čekali, až jednou Tomášovy kroky povedou zpátky ze zahraničí k nám. Těšíme se na vzájemnou spolupráci,“ doplnil Peterek.

Další zprávy z regionu