Profesionální sportovci dostali od vlády zelenou

Vláda ČR schválila na začátku tohoto týdne obnovení profesionálních sportovních soutěží, pokud budou schopné splnit přísně nastavené hygienické podmínky. Zápasy se budou hrát bez diváků.

Jan Jaroměřský (na snímku) strávil v Třinci téměř tři roky. Výměnou za něj Oceláři získali Lukáše Kaňáka. Další posila Adam Smith by měl přiletět ve čtvrtek. Archivní foto: Petr Rubal

„Je zde veliká výhoda oproti ostatním aktivitám v tom, že je možné, abychom tyto skupiny izolovali uvnitř uzavřených sportovišť. Všichni samozřejmě musí dodržovat opatření nastavená hygienou. Není to uvolňování a v žádném případě plošné uvolňování, ale jen umožnění práce této skupině lidí,“ řekl novinářům ministr zdravotnictví Jan Blatný.

„Je zde veliká výhoda oproti ostatním aktivitám v tom, že je možné, abychom tyto skupiny izolovali uvnitř uzavřených sportovišť. Všichni samozřejmě musí dodržovat opatření nastavená hygienou.“ Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Vláda současně na zasedání odsouhlasila, že povolí profesionálním sportovcům tréninky ve vnitřních sportovištích. Haly a zázemí byly v rámci opatření proti šíření koronaviru uzavřeny od 12. října. Oceláři tak ode dneška mohou opět trénovat ve Werk Areně.

Hokejová extraliga by se podle jejího šéfa Josefa Řezníčka mohla rozběhnout v rozmezí pěti až sedmi dnů po návratu k plnému tréninku. Zároveň pořád věří, že se zvládne všech 52 kol základní části. Třinec odehrál v nové sezoně jen dva zápasy, naposledy se představil 22. září v Litvínově. K dnešnímu dni měl mít přitom už za sebou 15 kol.

Fotbalisté začnou s Hradcem, reálný je už tento víkend

Blízko k restartu jsou i fotbalisté. Třinec už ví, že první zápas odehraje doma proti vedoucímu týmu druhé ligy Hradci Králové.

„Mohlo by se hrát už tento víkend. Čím dříve, tím lépe, protože se může stát, že se zhorší počasí, napadne sníh. Jelikož ve druhé lize není povinné osvětlení a vyhřívaný trávník, byl by to problém a na umělce bychom hrát mistrovský zápas nemohli,“ uvedl sportovní manažer FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka.

Mužstvo hrálo naposledy 26. září a před přerušením soutěže stihlo jen čtyři zápasy. Žádný druholigový tým jich v nové sezoně nesehrál méně. „Počítal jsem, že nám chybí z podzimního rozpisu odehrát osm zápasů a ztratili jsme měsíc. Předpokládám proto, že budeme hrát stejně jako na jaře dvě utkání týdně, abychom to manko dohnali,“ uzavřel.

 

Další zprávy z regionu