Roth podstoupí operaci, Oceláři rychle získali náhradu

Jeden až dva měsíce bude Ocelářům scházet Vladimír Roth. Nejproduktivnějšího obránce týmu v posledních dvou sezonách trápí zranění v dolní části těla a čeká ho operace. Vedení klubu proto podepsalo smlouvu do konce listopadu s Martinem Gernátem.

Hokejisté stihli jen těsně před utkáním jen rozbruslení, po kterém se objevila v ledu díra. Archivní foto: Petr Rubal

„Vláďu je těžké nahradit, nicméně Martin je mladý, perspektivní obránce s reprezentačními zkušenostmi i s mezinárodním hokejem, který by měl být pro naši defenzívu posilou. Věřím, že se mu u nás bude dařit, všichni budeme spokojeni a že tříměsíční hostování prodloužíme do konce sezony,“ prohlásil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek na adresu pětadvacetiletého Gernáta, kterého v roce 2011 draftoval Edmonton (ze 122. místa).

„Jsem šťastný, že o mě projevil zájem takový klub, který má nejvyšší ambice. Teď už bude jen na mně, jestli tu zůstanu do konce sezony anebo ne.“Pětadvacetiletý obránce Martin Gernát

Třinec jednal na vzniklou situaci bleskově, sám Gernát prozradil, že jeho příchod se zrodil během dvou dnů. „Trenér Varaďa zavolal jednomu finskému trenérovi, který pomáhal realizovat můj start na Spengler Cupu, že by potřeboval obránce. Já jsem v té době zvažoval návrat do Švýcarska, taky jsem se trochu poohlížel po Finsku, jestli by tam nebylo něco zajímavého. Ale když přišla zpráva od mého agenta, že má o mě zájem Třinec, tak jsme se dohodli velmi rychle,“ vysvětlil.

Gernát českou extraligu zná. Nastupoval v ní v sezoně 2016/17, kdy oblékal dres Sparty Praha. Na kontě má devět reprezentačních startů za áčko, zahrál si za Slovensko na MS do 18 i 20 let. Minulý ročník působil v Lausanne a v Košicích, teď je nadšený, že je v Třinci.

„Jsem šťastný, že o mě projevil zájem takový klub, který má nejvyšší ambice. A to jak v Česku, tak třeba i v Lize mistrů. Oceláři se dokonce chystají na Spengler Cup, takže mě jejich nabídka potěšila a teď už bude jen na mně, jestli tu zůstanu do konce sezony anebo ne,“ dodal 193 cm vysoký obránce.

Gernát má v Třinci vyřízeno hostování do posledního listopadu s opcí do konce sezony. Za Oceláře by mohl poprvé nastoupit už v Lize mistrů, kde se svěřenci trenéra Varadi představí nejprve 7. září na ledě Djurgårdenu a o dva dny později na hřišti Tappary Tampere.

Další zprávy z regionu