Růžička je v sestavě proti Koreji

Jméno Martina Růžičky figuruje v sestavě na dnešní zápas České republiky s Jižní Koreou, kterou náš tým odstartuje své účinkování na olympijském turnaji. Třinecký hokejista je v zápise veden jako třináctý útočník.

Martin Růžička odehrál dobré utkání - v základní hrací době připsal gól a dvě přihrávky, poté rozhodl rozstřel. Archivní foto: Petr Rubal

Růžička do dějiště her dorazil před dvěma dny poté, kdy byl dodatečně nominován za zraněného Milana Gulaše. V ten den ještě nestihl trénink a kouč Josef Jandač prohlásil, že pravděpodobně třineckého útočníka na první duel nenasadí. I kvůli aklimatizaci.

„Martin se cítil dobře, proto jsme se rozhodli, že bude připravený na střídačce,“ řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček novinářům po dnešním předzápasovém tréninku. „Můžeme ho zapojit do přesilovky, kdyby se nám nedařilo, proto na něj padla volba,“ vysvětlil.

Utkání začíná v 13.10 a vysílá ho od druhé třetiny (14.00) ČT Sport. Čeští hráči v zápase budou favorité, ale varováním pro ně může být včerejší hrací den. V něm Slovinci porazili USA a Slovensko s třineckým útočníkem Tomášem Marcinkem v sestavě udolalo olympijské sportovce z Ruska 3:2.

Další zprávy z regionu