Růžička se blíží klubovým rekordům. Hlavní metou je pro něho ale titul

Martin Růžička stoupá raketovým tempem v historické produktivitě třineckého hokejového klubu. Za necelých sedm sezon v barvách Ocelářů překročil už hranici čtyř set bodů i dvou set gólů – na kontě má 201 branek a 210 přihrávek.

Martin Růžička nasbíral 400 bodů v dresu Třince za necelých sedm sezon. Archivní foto: Petr Rubal

„Až do zápasu, kdy mi klub předával památeční dres s číslovkou 400, jsem nad tím vůbec nepřemýšlel. Když ho ale viděli Dravec (Vladimír Dravecký), Marci (Tomáš Marcinko) a Erik (Hrňa), komentovali to slovy, že je to dost bodů. To jsem si poprvé uvědomil, že jich fakt není málo. Je to pěkná meta, stojí za ní hodně práce,“ řekl Růžička, který bodoval hned v premiérovém utkání za Třinec.

„Cením si hráčů, kteří podávají vyrovnané výkony, a chci to i po sobě. Aby to nebylo jako na houpačce. Jednou vyletět může kdokoliv, ale opakovat to je stokrát těžší.“Třinecký útočník Martin Růžička

Ve třetí formaci tehdy nastupoval s Ladislavem Kohnem a Jozefem Balejem. „Vzpomínám si. Vyhráli jsme na ledě Slavie (úřadujícího vicemistra), naše lajna vstřelila čtyři góly a já si připsal tři body (2+1). Když se takhle uvedeš hned v prvním utkání, říkáš si, že by to mohlo jít,“ pokračoval.

Sezonu zakončil i s play off na 51 bodech (25+26). V dalších dvou se zastavil na číslech 83 (41+42) a 92 (46+46). V jednom ročníku ho v Třinci limitovalo zranění, ale ve zbývajících dvou opět pokořil hranici 50 bodů. Aktuálně má na kontě 411 bodů v pouhých 392 odehraných zápasech za Třinec. V historické produktivitě klubu je čtvrtý a rekord má hodnotu 568 bodů.

Růžička je jasně nejproduktivnějším hráčem Ocelářů i v této sezoně (17+21). Od 4. prosince vyšel naprázdno v extralize jen ve čtyřech z 21 utkání. „Cením si hráčů, kteří podávají vyrovnané výkony, a chci to i po sobě. Aby to nebylo jako na houpačce. Jednou vyletět může kdokoliv, ale opakovat to je stokrát těžší,“ vysvětlil.

Růžička včera v Litvínově dvakrát skóroval a přehoupl se přes dvě stě gólů, které dal v dresu Třince. Od spoluhráče Jiřího Polanského, který je nejlepším střelcem v klubové historii, ho dělí jen 12 gólů. „Bylo by příjemné po sobě něco zanechat. Jestli se mi povede překonat klubový rekord, budu šťastný. Je to známka dobré práce, ale nekoukám na to. Upřednostňuju týmový úspěch. Hlavní metou je titul,“ řekl Růžička.

Smlouvu má s Třincem ještě na další dvě sezony. „Tři roky v Rusku mi stačily, teď se soustředím na Třinec. Líbí se mi tu. Pro mě je pořád hlavní, abych dal hokeji všechno a dělal ho s radostí,“ uzavřel Martin Růžička.

Další zprávy z regionu