Růžičkův třístý gól v extralize Třinci nestačil, opět doma prohrál

Třinečtí hokejisté prohráli doma s Libercem 3:4 v prodloužení. Oceláři vstřelili všechny góly v přesilové hře a s přispěním Martina Růžičky, který si vedle dvou přihrávek připsal i jubilejní třístou branku v extralize.

Marko Daňo úspěšně kombinoval s Martinem Růžičkou v přesilových hrách a po jejich akcích Třinec vedl 1:0 a 2:1. Foto: Petr Rubal

„Hrálo se vyrovnané utkání. Bohužel jsme udělali fatální chyby, za které jsme byli potrestání. Dostaneme i gól (od hráče) zády k brance, ale i takové padají, a to hráčům zdůrazňujeme, že tam stačí puk poslat a ono se to od někoho odrazí. To není ani smůla, to je ten tlak do brány,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták.

„Mluvíme o tom, jak chceme hrát, teď jde o to, abychom to i dělali. Zatím nehrajeme všichni.“Martin Růžička

Kouč si za bezbrankového stavu vzal trenérskou výzvu, po které byl gól Filippiho odvolán. „Někdo hlásil na střídačce, že došlo k přihrávce rukou, tak jsme kontaktovali nahoře našeho videokouče a od něj přišlo potvrzení,“ vysvětlil, jak jej napadlo vybrat si výzvu. „Věděl jsem o tom. Nevím, jestli jsem úplně přihrál a úmysl to nebyl, ale držel jsem hokejku v obou rukou a spadlo mi to na hřbet rukavice. Nevím, jak pravidlo přesně zní, ale jestli to je takhle, tak správně neuznaný gól,“ řekl smířlivě Filippi.

Třinec otevřel v 15. minutě skóre, když po přihrávce Růžičky zakončoval z mezikruží Daňo. Hosté ještě v úvodní třetině vyrovnali Vlachem, ale po 30 sekundách prostřední části vrátil Ocelářům vedení Růžička. Krásným pasem zpoza branky jej uvolnil Daňo.

Hosté otočili po odrazech od brusle Faško-Rudáše a chráničů Frolíka. Prodloužení zařídil Roman po další akci Růžičky, který si položil na led dva hráče a přihrál mu puk před branku. Zápas ale rozhodl po 81 sekundách Melancon, když potrestal ztrátu puku Třince ve vlastním pásmu.

Oceláři tak prohráli i čtvrtý domácí zápas sezony. „Není to nic příjemného. Na to nejsme opravdu zvyklí. Mluvíme o tom, jak chceme hrát, teď jde o to, abychom to i dělali. Zatím nehrajeme všichni,“ prohlásil Růžička. Největší nedostatky nechtěl upřesnit. „V kabině jsme si chyby řekli. Ale to jsme si řekli i před třemi dny a stejně jsme je udělali. I vyloučení bylo hodně. Některá hokejkou, další v útočné třetině. To taky není dobré.“

Třinec nyní čeká přesun do Davosu, kde v úterý odehrají další zápas v Lize mistrů. K zachování naděje na postup ze skupiny potřebují vyhrát.

Třinec – Liberec 3:4 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Daňo (Růžička, Jeřábek), 21. Růžička (Daňo, Nestrašil), 55. Roman (Růžička, Nestrašil) – 18. Vlach (Najman), 36. Faško-Rudáš (Rosandič, Bulíř), 41. Frolík (Balinskis, Filippi), 62. Melancon. Rozhodčí: Hradil, Kika – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. Diváci: 3642.
Třinec: Mazanec – Jeřábek, Doudera, Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – Růžička, Marcinko, Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Svačina, Hudáček, Daňo – Kurovský, Dravecký, Chmielewski. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu