S tak špatnou disciplínou jde těžko vyhrát, hlesl Gernát

Třinečtí hokejisté nevstřelili ani ve druhém utkání Ligy mistrů gól a na ledě běloruského mužstva Junosť Minsk prohráli 0:2. Oceláři doplatili na vysoký počet vyloučených hráčů, jeho poměr byl v zápase 3:12.

Petr Kváča neměl v Pardubicích tolik práce jako jeho protějšek Ondřej Kacetl. Archivní foto: Petr Rubal

„Když máte snad dvanáct trestů, těžko můžete uspět proti jakémukoliv týmu na světě. V podstatě polovinu zápasu někdo z nás seděl za katrem a tým se potom nemá šanci dostat do pořádného tempa. Hra je hrozně rozháraná,“ uvedl po zápase pro klubový web třinecký obránce Martin Gernát.

„V podstatě polovinu zápasu někdo z nás seděl za katrem a tým se potom nemá šanci dostat do pořádného tempa. Hra je hrozně rozháraná.“Třinecký obránce Martin Gernát

Oceláři obdrželi jen ve druhé třetině sedm dvouminutových trestů a domácí při hře čtyři na čtyři otevřeli skóre. Druhý gól přidali v početní převaze v úvodní minutě třetího dějství. „Rozhodila nás druhá třetina, ve které jsme byli neustále na trestné lavici. Ve třetí části jsme toho Minsku moc neumožnili, nechyběl nám tlak, ale produktivita hodně vázla,“ pokračoval.

Gernát, který posbíral tři dvouminutové tresty, si na přísný metr rozhodčích nestěžoval. „Po druhé třetině jsme si řekli, že bohužel většina faulů za které nás rozhodčí vyloučili, skutečně byla a neuděláme s tím nic. Je to určitě téma k zamyšlení, protože nedovolených zákroků bylo hrozně moc a s tak špatnou disciplínou jde těžko vyhrát. Při hře pět na pět jsme většinou byli lepším týmem,“ podotkl.

Oceláři doplatili i v Lahti na vyšší počet vyloučených (3:7), Finové rozhodli o výhře 1:0 právě v početní výhodě. Problémem je ale i koncovka – v součtu obou zápasů se neujala žádná ze 74 střel. „Šancí bylo dost, ale nepadá to tam, je třeba zakončení zjednodušit. Když už se nepodaří střelba, cpát se alespoň k dorážkám. Myslím, že prvním gólem bychom to vše zlomili,“ myslí si Gernát.

Odvety odehrají Oceláři ve Werk Areně 6. září s Lahti (od 18.00) a 8. září s Minskem (17.00). „Teď už víme, že do konce základní skupiny nesmíme ani jednou zaváhat. Osobně mě víc mrzí ten první zápas v Lahti, kde jsme většinou byli lepší, ale umřeli jsme na špatnou produktivitu. Ve Finsku se rozhodně dalo vyhrát. Dokud máme naději na postup, porveme se o to,“ slibuje Martin Gernát.

Junosť Minsk – Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Mickevič (Kolgotin, Cyganov), 41. Gerašenko (Lopačuk). Rozhodčí: Dehaen (Fr.), Amosov – Kryckij, Slezov (všichni Běl.). Vyloučení: 3:12. Využití: 1:0. Diváci: 3477.
Třinec: Kváča – Kundrátek, Doudera, Galvinš, Musil, Gernát, Haman, Hrachovský – Stránský, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Novotný, Hrehorčák – Adamský, Polanský, Kvasnica – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu