Švédové udělili Ocelářům lekci z produktivity

Třinečtí hokejisté prohráli doma v úvodním utkání nového ročníku Ligy mistrů s Djurgårdenem 1:6. Švédové definitivně rozhodli až v závěrečných čtrnácti minutách, ve kterých čtyřikrát nemilosrdně potrestali chyby Ocelářů.

Jacob Josefsson se letos vrátil po osmi letech v NHL do Djurgardenu a dvěma góly podpořil výhru Švédů v Třinci. Foto: Petr Rubal

Průběh utkání nenasvědčoval, že by si soupeř mohl odvézt tak vysokou výhru. Ještě za stavu 1:2 měli Oceláři několik příležitost k vyrovnání. „Výsledek pro nás není vůbec milosrdný. Po první třetině (0:2) jsme se zvedli, snížili jsme, ale přišly obrovské chyby, které nás stály celý zápas. Dokázali jsme si vytvořit dost šancí, ale nepočínali jsme si v koncovce tak dobře jako švédský tým. My jsme stříleli hlavně do betonů. Musíme s těmi šancemi nakládat jinak,“ uvedl trenér Václav Varaďa.

„Nepočínali jsme si v koncovce tak dobře jako švédský tým. My jsme stříleli hlavně do betonů. Musíme s těmi šancemi nakládat jinak.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Oceláři předchozí čtyři zápasy vyhráli se skóre 12:3, získali i skalp Soči z KHL. Celkově v pěti přípravných zápasech inkasovali jen pětkrát, ale Švédové našli mezery v jejich obraně a udělili jim lekci z produktivity.

„Mělo to jiný level oproti přípravným utkáním a klukům malinko trvalo, než se do toho dostali. V některých fázích to ale bylo velmi dobré. Roberts (Bukarts) měl velmi dobrou příležitost na srovnání stavu a kdyby ji dal, tak by ten zápas byl asi jiný. Ale nestalo se. Potřebujeme to hodit za hlavu, nachystat se na další zápas a začít ho v neděli lépe,“ pokračoval.

Oceláři hostí v neděli od 17.30. finskou Tapparu Tampere. Kouč má široký kádr (nehráli například Dravecký, Vlach, Chmielewski) a prozradil, že do příštího zápasu určitě provede nějaké změny v sestavě.

Třinec – Djurgården IF 1:6 (0:2, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 32. Adamský (M. Kovařčík, Matyáš) – 10. Josefsson (Lilja, Norell), 20. Possler (Bergfors), 47. Josefsson, 48. Davidsson (Hultström, Wiaa), 58. Bemström (Alsing, Josefsson), 59. Widing (Strandberg). Rozhodčí: Staňo (SR), Šír – Hanzlík, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3669.
Třinec: Hrubec – Adámek, Krajíček, Musil, Haman, Matyáš, Doudera, od 21. minuty navíc Kovář – Růžička, Marcinko, Bukarts – O. Kovařčík, Viedenský, Cienciala – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, M. Kovařčík, Hladoník – Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu