Tělovýchovná jednota ocenila nejlepší sportovce

Tělovýchovná jednota TŽ Třinec ocenila minulý týden na valné hromadě deset nejlepších sportovců uplynulého roku. Trojnásobné zastoupení mají oddíly atletiky a zápasu.

Úspěšní sportovci. Foto: pořadatelé

Jan Cymorek, zápas
Na mistrovství ČR mužů a také juniorů vybojoval v řecko-římském zápase ve váze do 82 kilogramů shodně třetí místo.

Sebastian Filipek, orientační běh
Obsadil na MČR ve sprintu druhé místo a vyhrál v klasice jeden závod Českého poháru.

Jakub Gorný, vzpírání
Minulý rok zvýšil počet titulů na dvanáct a byl vyhlášený nejlepším českým vzpěračem do 20 let. Od patnácti let je členem reprezentace a na MS do 20 let skončil na pěkném devátém místě.

Martin Herman, zápas
Obsadil druhé místo na MČR mužů ve volném stylu hmotnost 92 kg.

Aneta Chlebiková, atletika
Na mistrovstvích ČR získala loni tři medaile. Stříbrnou v ženách na trati 3000 metrů, stříbrnou v kategorii do 22 let na trati 5000 metrů a bronzovou v ženách v přespolním běhu. Startovala na ME v přespolním běhu, kde obsadila 49. místo. Je reprezentantkou ČR a členkou vrcholového střediska SCM ČAS.

Marek Chrascina, atletika
Jeho největší úspěchy minulého roku jsou spojeny s během do vrchu, ve kterém získal drtivým finišem premiérový titul mezi muži. Nominoval se na MS v běhu do vrchu, kde skončil na pěkném 36. místě.

Bára Sajdoková, atletika
Získala kompletní sadu medailí na mistrovstvích ČR ve skoku do výšky. V dorostenkách obsadila v hale třetí místo výkonem 175 cm, na dráze skočila ještě o dva centimetry více a vyhrála. Na šampionátu do 22 let skončila druhá (180 cm). Startovala na ME do 17 let, kde byla sedmá (174 cm). Zúčastnila se také olympijských her mládeže (15 až 18 let), kde obsadila páté místo (178 a 179 cm).

Olga Sikorová, šachy
Na uzavřeném MČR žen v klasickém šachu získala už 18. titul mistryně ČR žen (deset je v rapid šachu, šest v klasickém šachu a dva v bleskovém šachu). Vyhrála také otevřené mistrovství Slovenska žen. Nominovala se do družstva žen na Šachovou olympiádu družstev v gruzínském Batumi. Český tým obsadil 21. místo. V závěru loňského roku skončila ještě druhá na MČR v bleskovém šachu.

Radomír Sliž, sportovní gymnastika
Jeho nejlepší disciplínou je kůň na šíř, ve kterém získal loni titul mistra ČR v mužích. Zúčastnil se ME ve Skotsku a na MS v Kataru obsadil 64. místo z 202 startujících.

David Tomiczek, zápas
Vybojoval v mužích ve volném stylu dva mistrovské tituly. První v turnaji jednotlivců ve váze do 70 kg a druhý v soutěži družstev s Vítkovicemi. Obsadil také třetí místo na MČR v řecko-římském zápase ve váze do 67 kg.

 

Další zprávy z regionu