Trenér Habanec odhaduje, že se ukončí i fotbalové soutěže

Svatopluk Habanec by se nedivil, kdyby po vzoru hokejistů skončila předčasně sezona i fotbalistům. Na druhou stranu se zamyslel, že by se mohla soutěž vrátit k opačnému modelu – do roku 1956 začínala liga na jaře a končila na podzim.

Třinečtí fotbalisté prohráli ve třetím utkání za sebou. Archivní foto: ba

Fotbal minulý týden mistrovské soutěže jen pozastavil, nouzový třicetidenní stav sebere tři hrací kola. „Je to nepříjemné, nikdo navíc neví, jak dlouho to provizorium potrvá. Počet případů nakažených lidí ale stoupá, a proto předpokládám, že se to asi protáhne. A když vezmu v potaz, že odteď za čtyři měsíce by měla začít nová sezona a stále nám chybí odehrát třináct kol, tak odhaduju, že se soutěžní ročník ukončí,“ uvedl Habanec.

„Předpokládám, že se to provizorium asi protáhne. A když vezmu v potaz, že odteď za čtyři měsíce by měla začít nová sezona a stále nám chybí odehrát třináct kol, tak odhaduju, že se soutěžní ročník ukončí.“ Trenér třineckých fotbalistů Svatopluk Habanec

Dodal, že by podle tohoto závěru nikdo nespadl ani nepostoupil. „Ale to je celé jen můj subjektivní názor. Hodně bude záležet, jak dopadne zasedání UEFA, tento týden by mohlo být jasněji. Zaujala mě ale taky možnost, že by se soutěž dohrála na podzim a od další sezony by se začalo hrát v modelu jaro podzim jako kdysi. Ale jsme malá země, abychom to mohli navrhnout a muselo by to odsouhlasit vícero států v Evropě,“ pokračoval třinecký trenér.

Všechny prvoligové týmy trénují od toho týdně individuálně, třinecký klub není výjimkou. „Původně jsme plánovali, že budeme trénovat společně. Vešli bychom se do limitu třiceti osob, nejsme zase tak velký klub. Ale situace se mění ze den na den. Sledujeme ji a plně respektujeme rozhodnutí vlády. V souladu s novými nařízeními jsme hráčům v pondělí rozdali týdenní individuální plán,“ upřesnil.

Hlavní náplní je běh a posilovna. „Může se klidně stát, že se začne za necelý měsíc hrát, proto se musí kluci udržovat. Nemůžou doma sedět jak pecky, i když chápu, že to není příjemná situace. Všichni jsme se po dlouhé zimní přípravě těšili na fotbal,“ uzavřel Svatopluk Habanec.

 

Další zprávy z regionu