Trénink s dětmi Jágra nabil energií, rozdal asi dva tisíce podpisů

Na vlastní oči mohly mládežnické týmy Ocelářů sledovat hokejové umění Jaromíra Jágra. Děti druhé třídy a dorostenci si s ním zatrénovali přímo na ledě ve Werk Areně, ostatní ho sledovali z tribuny, kam se vmáčklo více než tisíc lidí.

Jaromír Jágr v obležení dětí. Přiznal, že jejich radost z hokeje ho nabíjí energií a že je nakažlivá. Foto: Petr Rubal

„Je pro mě radost jít si zatrénovat s mladými hráči, sledovat jejich chuť a zápal do hokeje. U mě se to už tak často nevidí. Hokej miluju, ale to stáří vás někdy negativně ovlivní. Není každé ráno posvícení a radost vstát. Dnů, kdy jste čerstvý a máte hodně energie, už je méně. Ale dívat se ně, když se těší na každý trénink a mají z hokeje upřímnou radost, to nakazí každého, i mě. Doufám, že i je to motivuje být lepším hokejistou,“ uvedl Jágr po tréninku s dětmi, který trval 45 minut.

„Bylo by lepší pobýt s ním na ledě déle, ale za každou chvilku s panem Jágrem jsem rád. Jediná věc, která mě zarazila, je, jak dlouhou má hokejku,“ uvedl po tréninku obránce Denis Kyselý.

„Bylo vidět, že je už unavený a že ho bolí ruka, ale vydržel. Mohl autogramiádu kdykoli ukončit, ale říkal mi: „A ty bys chtěl zůstat jako první, na koho by se nedostalo? Víš, nemá smysl lidi dělit.“tiskový mluvčí Ocelářů Radim Sajbot

Hokejový mistr se zapojoval do všech cvičení včetně střelby. „Myslím si, že nás šetřil. Střílel na mě třikrát a dal mi jeden gól. Jen jsme se s Klímem (Jakub Klimek) bavili, kdo od něho dostal víc gólů, a dostali jsme stejně,“ pousmál se brankář Matěj Halouzka.

Jágr je často vzorem dětí, jejichž snem je NHL. V ní je ikona českého hokeje nejproduktivnějším Evropanem všech dob. „Žádná kouzla neexistují. Hlavní je trénink, trénink, trénink. To je zákon, který tady byl odjakživa. Čím více trénuješ, tím lepší budeš,“ zní jeho rada.

Co hlásá, tím se také řídí. Jágr požádal Oceláře, zda by si mohl ve Werk Areně individuálně zatrénovat. Piloval rychlost a střelbu. „Sprintoval od jedné modré čáry ke druhé a zpět. Makal takhle třicet sekund, minutu odpočíval a dal si asi šest sérií. Zaujalo mě, že měl prý přitom ještě na nohou závaží. Potom trénoval střely zápěstím a střely z první. Přihrával mu jeho kamarád a byly to bomby jako býk,“ popisoval klubový fotograf Lukáš Filipec náplň tréninku.

Rozdal asi dva tisíce podpisů

Třinecký klub avizoval, že kvůli velkému zájmu nemusí každý fanoušek odejít s podpisem Jaromíra Jágra. Ale nestalo se. Hokejový mistr protáhl autogramiádu o patnáct minut, aby se dostalo úplně na každého.

„Bylo vidět, že je už unavený a že ho bolí ruka, ale vydržel. Mohl autogramiádu kdykoli ukončit, ale říkal mi: „A ty bys chtěl zůstat jako první, na koho by se nedostalo? Víš, nemá smysl lidi dělit. Všichni jsme si před Bohem rovni.“ V mých očích tím neskutečně stoupl,“ uvedl tiskový mluvčí Ocelářů Radim Sajbot.

Podle jeho slov prošlo turnikety na trénink 1086 lidí a odhadoval, že si průměrně každý fanoušek odnesl dva podpisy a fotku v mobilu. „Nechávali si nejčastěji podepsat oblečení, dresy, kartičky, hokejky, knížky,“ upřesňoval Sajbot, který se pohyboval v blízkosti Jágra, když byl ve Werk Areně.

„Neměl žádné hvězdné manýry. Když jsme se ho ptali, co by si přál k jídlu a občerstvení na autogramiádu, odvětil, že chce jen neperlivou vodu. Ukázal, že je neskutečně skromný člověk a hokeji oddaný,“ uzavřel.

 

Další zprávy z regionu