Třinec hostí sraz hokejových fanoušků z celé republiky

Třinec je dějištěm 23. ročníku srazu hokejových fanoušků. Setkání se uskuteční od 4. do 7. července na stadionu na Borku, který byl pověstný slavným festivalem Noc plná hvězd.

Po téměř třech měsících může přijít na hokejové zápasy Ocelářů více než tisícovka diváků. Archivní foto: Lukáš Filipec

„Stadion na Borku zná většina fanoušků, chtěli jsme toto místo znovu kulturně oživit. Navíc pro nás hraje fakt, že se nachází blízko vlakového nádraží,“ upřesnil předseda pořadatelského fanklubu Marek Broda.

„Věřím, že se nám vydaří počasí a celou akci si pořádně užijeme. Zvu všechny fanoušky.“Předseda fanklubu Ocelářů Marek Broda

Jen pár metrů od stadionu se nachází nově postavený závodní okruh Steel Ring. Tam proběhne jedna z hlavních atrakcí srazu, závody na motokárách. „Chtěli jsme akci vyšperkovat něčím novým a využití blízkého okruhu je ideální možností,“ doplnil.

Zástupci českých i zahraničních klubů si budou moci změřit své síly v řidičských dovednostech. Nejrychlejší jezdci budou vyhlášeni a odměněni během večerního programu. Ten slibuje řadu soutěží a koncertů. Na pódiu vystoupí kapely Inner Empire, S.T.S, Witch Hammer, Cafe 80, The Agony nebo Forrest Jump. Startovné na tuto akci je 350 korun.

„Věřím, že se nám vydaří počasí a celou akci si pořádně užijeme. Zvu všechny fanoušky,“ řekl Marek Broda, který je třineckým fanouškem dvaatřicet let. „Letošní rok je pro nás výjimečný. Třinecké železárny slaví 180. výročí vzniku a klub je přesně o polovinu mladší. Navíc v zimě v Třinci proběhne světový šampionát dvacítek, sraz je další akcí, která do toho krásně zapadá,“ dodal.

Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím webu třineckého fanklubu – www.fanstrinec.cz

Další zprávy z regionu