Třinec patří na špičku, volba nebyla těžká, řekl Král

Prezident Českého hokeje Tomáš Král prohlásil, že udělení pořadatelství hokejového mistrovství světa do 20 let Třinci nebyla žádnou střelbou od boku. Turnaj se koná na přelomu kalendářního roku a Třinec ho hostí s Ostravou.

Prezident Českého hokeje Tomáš Král (vlevo) přijel do Werk Areny na tiskovou konferenci k MS do 20 let. Foto: Petr Rubal

„Vítkovice jsou již prověřeným pořadatelem, Třinec lze označit za hokejové město. Patří na špičku tohoto označení. Hala, zázemí a podmínky pro hokej si o to říkají. Volba nebyla zásadně těžká,“ uvedl Král.

„Třinec lze označit za hokejové město. Patří na špičku tohoto označení. Hala, zázemí a podmínky pro hokej si o to říkají.“Prezident Českého hokeje Tomáš Král

Prezident Českého hokeje si od turnaje slibuje, že bude divácky atraktivní a že bude mít vysokou návštěvnost. „Chceme uspořádat šampionát, který bude konkurovat těm zámořským,“ podotkl.

Třinecký útočník Jan Hladonik se vrátil minulý týden z Kanady, kde startoval na posledním MS do 20 let. „Je to velká událost, největší mládežnický turnaj v hokeji na světě. Jsem vděčný, že jsem tam mohl být. Až mě teď mrzí, že už nemám možnost si zahrát na MS i v Třinci, bude to určitě super,“ uvedl Hladonik.

Nadchla ho zejména úžasná atmosféra. „Bývalo plno. A když zpívala celá hala, tedy nějakých osmnáct tisíc diváků, kanadskou hymnu, to měl člověk až husinu. I když jsme prohráli (1:5) a stáli tam smutní, byl to pro mě silný zážitek,“ přiblížil.

Více podrobností o chystaném mistrovství si můžete přečíst v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu