Třinec porazil Litvínov, ale zranili se mu tři hráči

Třinečtí hokejisté porazili doma Litvínov 4:1 a zvítězili nad ním podeváté v řadě. Dvě branky dal Martin Růžička a poprvé v extralize skóroval Tomáš Kundrátek. Ocelářům ale nedohráli tři hráči – zranili se Adamský, Roth a Werek.

Třinecký gólman Šimon Hrubec se zapotil hlavně ve druhé třetině. Jinak měli Oceláři zápas pod kontrolou. Foto: Petr Rubal

„Když máte s někým takovou sérii, tak se hraje lehce lépe. Ale lehce to jde i podcenit, proto jsme si říkali před zápasem, že do toho kopneme a myslím, že už od začátku bylo cítit, že si za vítězstvím jdeme. Spadly nám tam v úvodu nějaké góly a hrálo se nám potom lépe,“ uvedl Růžička, který otevřel skóre. Po něm udeřil Vladimír Dravecký, který řešil přečíslení dva na jednoho přesnou střelou mezi betony.

„Každý hráč je důležitý a komplikace to trochu byla, protože jsme dohrávali na tři lajny. Nebylo to úplně jednoduché.“Martin Růžička

Třinec už ve druhé minutě přišel o Martina Adamského, jehož trefil puk po střele od modré čáry do tváře. V prostřední třetině odstoupili Vladimír Roth a také Ethan Werek, který s bolestivou grimasou odkulhal do šatny. „Každý hráč je důležitý a komplikace to trochu byla, protože jsme dohrávali na tři lajny. Nebylo to úplně jednoduché, ale pomohl nám třetí gól a pak už jsme to dotáhli do konce,“ řekl Růžička.

Gól na 3:1 vstřelil Kundrátek po pěkné spolupráci s Robertsem Bukartsem. Utnul tím nápor Litvínova, který ve druhé třetině viditelně přidal. Třinecký obránce zároveň dosáhl ve 29 letech první extraligový gól. Jeho bilance je ale zkreslena, protože od osmnácti působil v zámoří a KHL. K Ocelářům se vrátil na začátku prosince a gól dal ve svém 53. startu v nejvyšší české soutěži.

„Už nějaké góly mám, i na olympiádě, ale hodně si toho cením a jsem moc rád, že už to je za mnou. Čekal jsme na něj dlouho, vlastně od šestnácti let, kdy jsem v extralize poprvé nastoupil, takže jsem moc vděčný,“ řekl Kundrátek, na kterého se v průběhu rozhovoru nečekaně vrhl v mixzóně brankář Šimon Hrubec s ručníkem plným pěny na holení.

Jde o oslavu na počest prvního gólu v Třinci, která se v týmu zavedla v této sezoně. První obětí byl v úvodu sezony Martin Gernát. „Taky jste mi to mohli říci,“ zlobil se naoko Kundrátek na novináře. „Tohle se mi zatím nikde nestalo. Taková kuriozitka,“ pousmál se.

Skóre uzavřel Růžička, který dal oba své góly na místě Adamského ve formaci s Jiřím Polanským a Vladimírem Svačinou. Nad dotazem, zda by neměl uvažovat o výměně spoluhráčů se jen pousmál. „Polda je na Ádu zvyklý, jsou jako bráchové. Ale já jsem s Poldou hrával dříve, když jsem v Třinci začínal, tak nějak vím, co od něj čekat a on zase ode mne. Je to hodně šikovný hráč,“ podotkl Růžička.

Další utkání odehrají Oceláři v sobotu 12. ledna od 16.00 ve Vítkovicích.

Třinec – Litvínov 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Růžička (Svačina, Polanský), 17. Dravecký, 38. Kundrátek (Bukarts), 54. Růžička (Polanský, Dravecký) – 35. Myšák (M. Hanzl). Rozhodčí: Pavlovič, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Polanský (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4620.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, Doudera, Musil – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu