Třinec před zraky Jágra podlehl Plzni

Třinečtí hokejisté nastoupili proti Plzni i s uzdraveným Martinem Růžičkou, ale před zraky Jaromíra Jágra soupeři podlehli 2:3. Utkání rozhodly přesilové hry. Oceláři nevyužili žádnou z osmi, Plzeň se prosadila ve dvou ze tří možností.

Prezident klubu Ján Moder sleduje společně s Jaromírem Jágrem zápas Třince s Plzní. Foto: Petr Rubal

Třinec měl před utkáním nejefektivnější přesilové hry v extralize, ale proti Plzni svou úspěšnost nepotvrdil. „Stálo nás to zápas. Sehráli jsme je… nebylo tam skoro nic. Měli jsme problém zavézt puk do pásma, uklidnit se a dát si kloudnou přihrávku. Házeli jsme to po sobě jak brambory. I led nebyl ideální, ale oni přesilovky měli a góly dali. Také v oslabení hráli dobře,“ vysvětlil Růžička.

„Nešlo přehlídnout, že tu je. Ale v zápase to nevnímáte. Osobně jsem to bral jako normální zápas.“Martin Růžička o návštěvě Jaromíra Jágra na extraligovém zápase v Třinci

Odmítl, že by se na jejich výkonu projevilo, že je sleduje Jágr. Hokejového mistra zabrala kamera v polovině první třetiny na obří kostce nad ledem. „Nešlo přehlídnout, že tu je. Ale v zápase to nevnímáte. Osobně jsem to bral jako normální zápas. Jsme rádi, že přijel, kouknul se. Ale myslím si, že se mu zápas moc nelíbil,“ pokračoval.

Růžička odehrál první zápas po téměř dvou měsících, na ledě strávil necelých 22 minut včetně osmi a půl v přesilovce. Pověstný kanonýr přiznal, že se na něm projevila absence zápasové praxe, navíc po uzdravení kolene absolvoval s týmem jen jeden trénink.

„Věděl jsem, že takové návraty po zranění nejsou jednoduché. Fyzicky jsem se necítil úplně špatně, ale spíše chybí ta herní pohoda. Zápas je něco jiného než trénink. Občas mi puk skákal jako horká brambora. Na tom musím pracovat,“ podotkl Růžička, který se v utkání posunul z druhé do první formace.

Plzeň udeřila ze své první přesilové hry, druhý gól přidala dvanáct sekund před druhou přestávkou. V obou případech skórovali obránci od modré čáry. Stejným způsobem snížil po vyhraném vhazování Lukáš Krajíček, ale soupeř ve své přesilové hře opět odskočil. Třinec už jen zkorigoval skóre v čase 59:15 při powerplay tečí Vladimíra Svačiny.

Třinec – Plzeň 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 42. Krajíček (Werek, Gernát), 60. Svačina (Adamský, Růžička) – 17. Čerešňák (Kratěna, Nedorost), 40. J. Kindl (Nedorost), 50. Kratěna (Gulaš, D. Kindl). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:8, využití: 0:2. Diváci: 4349.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Adámek, Doudera – Martynek, Marcinko, Bukarts – Růžička, Werek, Chmielewski – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu