Třinečtí fotbalisté prohráli v Jihlavě. Arroyo gól neslavil

Třinečtí fotbalisté prohráli v úvodním jarním kole na hřišti Jihlavy 0:2. Favorizovaný soupeř, který je v tabulce druhé ligy na druhém místě, rozhodl slepenými góly ve 23. a 26. minutě.

Luis Arroyo přestoupil do Jihlavy v zimní přestávce z Třince a ve vzájemné zápase hned skóroval. Foto: ba

Domácí potvrdili, že jsou na svém hřišti silní. Před svými fanoušky v této sezoně ještě neztratili ani bod. „První poločas jsme prohospodařili. Udělali jsme tři čtyři fatální chyby, po kterých jsme dvakrát inkasovali. Nedostali jsme se k naší hře, zbytečně jsme se zbavovali míče. Chtěli jsme hrozit z brejků, a to se nám bohužel nepovedlo,“ zhodnotil Svatopluk Habanec úvodní půli.

„Kluci se mě ptali, proč jsi nám dal gól? Takový je ale fotbal, teď jsem v Jihlavě. Sorry, Třinec.“ extřinecký fotbalista Luis Arroyo

V kabině si řekli, že nemají co ztratit, a vypracovali si po přestávce několik možností ke skórování. „Ve druhém poločase jsme předvedli diametrálně odlišný výkon. Domácí jsme tlačili a gól visel na vlásku. Měli jsme hodně standardních situací, snad devět rohů, ale ani v posledních minutách jsme nedali kontaktní gól, a proto jsme odjeli s prázdnou. Myslím si ale, že zápas měl slušnou druholigovou úroveň,“ pokračoval třinecký kouč.

Sorry, Třinec, řekl Arroyo

Luis Arroyo v zimní přestávce odešel z Třince do Jihlavy a k výhře nad bývalým zaměstnavatelem pomohl gólem na 2:0. Gestem hned ukazoval, že svou trefu ani slavit nechce. „Kluci se mě ptali, proč jsi nám dal gól? Takový je ale fotbal, teď jsem v Jihlavě. Sorry, Třinec,“ uvedl v rozhovoru s klubovou televizí Arroyo, který hrál na hrotu útoku.

Ekvádorský útočník svým gólem korunoval výborný start Jihlavy do zápasu. „Troufám si tvrdit, že jsme zhruba do 35. minuty byli jasně lepší. Soupeř poté za nepříznivého stavu pookřál, neměl co ztratit, možná i odhodil určitý respekt k našim domácím výsledkům. Začal nás zlobit zejména ze standardek,“ řekl domácí trenér Radim Kučera. „V závěru jsme se dostávali pod tlak, když Wojnara doplnil vpředu Akulinin a hosté nákopy zjednodušili hru. Jsem rád, že jsme to ustáli a dotáhli těžký zápas do vítězného konce,“ dodal jihlavský kouč.

Jihlava – Třinec 2:0 (2:0)
Branky: 23. Rezek, 26. Arroyo. Rozhodčí: Houdek, Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Cienciala, Akulinin, Omasta (všichni Třinec).
Třinec: Adamuška – Omasta, Kušnír, Bedecs, Puchel (76. Akulinin) – Steinhübel, Machalík (82. Valenta) – Hlúpik, Weber, Cienciala – Wojnar. Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu