V předbrankovém prostoru jsme byli slabí, přiznal Marcinko

Třinečtí hokejisté podlehli v souboji dvou nejlepších týmů Liberci 2:5 a jejich ztráta na první místo narostla na sedm bodů. Obě branky dali Oceláři v přesilových hrách. Martin Gernát snižoval na 1:2 a Erik Hrňa na 2:5.

Václav Varaďa dovedl minulý rok Oceláře k mistrovskému titulu. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec prohrával už od druhé minuty, v níž dorážka Lukáše Krenželoka skončila pár milimetrů za brankovou čárou. Z přesilové hry zvýšil v závěru úvodní třetiny Petr Jelínek, který měl před brankou dost času, aby na druhý pokus překonal Šimona Hrubce.

„Hodně gólů padlo po chybách v předbrankovém prostoru. Tady jsme byli slabí, haprovalo nám to a Liberec toho dokázal využít.“Třinecký kapitán Tomáš Marcinko

„Hodně gólů padlo po chybách v předbrankovém prostoru. Tady jsme byli slabí, haprovalo nám to a Liberec toho dokázal využít. Hraje se ale šedesát minut a pořád jsme měli dost času na to, abychom ztrátu dohnali,“ uvedl Tomáš Marcinko, který při absenci Lukáše Krajíčka a Martina Adamského plnil roli kapitána.

Prostřední třetina byla ze strany Třince nejvydařenější. Poté, kdy Gernát střelou od modré čáry snížil, měl tlak, ale Liberec ho přečkal a Janem Ordošem z dorážky zvýšil. „Přišlo střídání, ve kterém nahodili puk na branku, kde zůstal zase hráč sám před branou. Najednou jsme opět museli dohánět dvoubrankovou ztrátu a to je vždy těžké. Obzvláště proti tak kvalitnímu týmu, jakým je Liberec,“ pokračoval Marcinko.

Třinec v minulém vzájemném zápase vyrovnal v Liberci ve třetí třetině během tří minut z 0:3 na 3:3, ale tentokrát soupeř během čtyřiceti sekund odskočil na 5:1. Čtvrtý gól padl z přečíslení dva na jednoho, při pátém zůstal Ordoš opět sám před Hrubcem, který poté odjel na střídačku. „Zápas nám odhalil chyby, na kterých musíme zapracovat. Musíme si více pomáhat (v obraně) a lépe čistit předbrankový prostor,“ řekl.

Marcinko si nemyslí, že je v utkání svazovalo vědomí, že se hraje o první místo. „To by nás mělo naopak vyhecovat,“ podotkl. Myslí si, že je pořád reálné, aby Liberec ve zbývajících devíti kolech sesadili z prvního místa. „Musíme se ale spíše soustředit na to, co hrajeme my a nedívat se na to, kdo je před námi a kdo za námi. To nám nikdy nepomůže. Všechno je to o tom, abychom se snažili se být lepšími. To se projeví ve hře a následně i ve výsledcích. Sami jsme se přesvědčili, že to funguje,“ uzavřel.

Další zápas hraje Třinec tento pátek doma od 17 hodin proti Hradci Králové.

Třinec – Liberec 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Gernát (Svačina), 56. Hrňa (Růžička, Roth) – 2. Krenželok (Jelínek, Ševc), 17. Jelínek (Stříteský, Krenželok), 32. Ordoš (Šmíd, Krenželok), 48. Vlach (Kvapil), 48. Ordoš (Krenželok, Hanousek). Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Kis, Rampír. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. Diváci: 4993.
Třinec: Hrubec (48. Kantor) – Roth, Doudera, Adámek, Gernát, Musil, Galvinš, od 21. navíc Matyáš – Růžička, Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Novotný, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu