V prodloužení byl šťastnější Liberec, finále je opět vyrovnané

Třinečtí hokejisté prohráli v dramatické bitvě s Libercem 1:2 v prodloužení a finále je nerozhodné 2:2. Oceláři si vynutili pokračování zápasu trefou Davida Ciencialy z 58. minuty, ale o výhře hostů rozhodl v čase 74:09 Tomáš Havlín.

Liberecký gólman Roman Willl dlouho odolával a nakonec si v 58. minutě dal vlastní gól. Foto: Petr Rubal

„Vlastně to byla jen taková obyčejná střela, ale vůbec jsem ji neviděl. Ani jsem si nestihl kleknout, protože jsem hledal puk. Neviděl jsem ho přes našeho hráče. Je to škoda,“ řekl k vítězné brance třinecký gólman Šimon Hrubec. „Jinak jsme předvedli zase skvělý výkon. Samozřejmě jsme věděli, že se Liberec po včerejším zápase zvedne a také, že jo. Bylo to velmi vyrovnané, prodloužení bylo fér. V něm byli šťastnější Liberečtí,“ dodal.

„Je to otevřená série. Teď jsem samozřejmě zklamaný, ale myslím si, že je to super finálová bitva a že se lidé musí hokejem bavit.“Třinecký útočník David Cienciala

Autor vítězné branky byl kuriózně hráč, jemuž nebyl první třetině za stavu 0:0 uznán gól. Rozhodčí místo toho odpískali faul na Hrubce a hosté včetně trenéra Filipa Pešána cítili velkou křivdu. „Dostal jsem ránu na palici, ještě tak minutu se mi točila hlava,“ vysvětlil Hrubec, který se blýskl i vychytaným trestným střílením. Kryl ho elitnímu střelci Marku Kvapilovi, který ho včera překonal z úniku. „On je tak šikovný hráč, že může udělat cokoli. Jsem rád, že to máme 1:1,“ pousmál se třinecký gólman.

Liberec přesto skóroval jako první: Kvapilovo nahození se odrazilo od těla Radana Lence ve 37. minutě do branky. Třinec kontroval v závěru základní hrací doby, když Cienciala zpoza brankové čáry poslal puk na brankáře Romana Willa a ten si ho kopl do branky. „Měl jsem z toho gólu velkou radost . Hned jsem měl déjà vu, už se nám to stalo v sérii s Plzní. Tehdy jsme ke konci vyrovnali (a ještě rozhodli 20 sekund před koncem) a věřil jsem, že by se to mohlo opakovat. Ale neudálo se,“ dodal Hrubec.

Podle jeho slov rozhodly přesilové hry. Třinec ještě za bezbrankového stavu promarnil i 42 sekund pět na tři. „Měli jsme jich spoustu (5) a nevytěžili jsme z nich nic. Na nich budeme muset zapracovat,“ řekl Hrubec. „Nevím, zda si nás více hlídali, ale chyběla nám přesná přihrávka. Docela jsme po sobě puky házeli. Ale to tak někdy je. Někdy to jde lehce a jindy ne. Nesmíme se položit, že nám to dnes nešlo. Příští zápas nám to zase může vyjít,“ vysvětlil Cienciala.

Finále pokračuje v pátek pátým zápasem v Liberci. „Je to otevřená série. Teď jsem samozřejmě zklamaný, ale myslím si, že je to super finálová bitva a že se lidé musí hokejem bavit,“ dodal Cienciala.

Třinec – Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) – 37. Lenc (Kvapil, Redenbach), 75. Havlín. Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Sestavy:
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Doudera, Husák – Růžička, Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Werek – Dravecký, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina – Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Liberec: Will – Hanousek, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc, Doherty – Lenc, Filippi, Birner – Valský, Hudáček, Kvapil – Zachar, Jelínek, Krenželok – Ordoš, Redenbach, Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Další zprávy z regionu