V Třinci chci jednou žít, ale teď jsem potřeboval změnu, říká Cienciala

Třinecký rodák David Cienciala sledoval premiérový triumf Ocelářů v roce 2011 jako dítě za plexisklem a měl sen, že titul se svým mateřským klubem také získá. Letošní zlatou tečkou ukončil i jednu éru, přestoupil do Mladé Boleslavi.

David Cienciala pomohl Třinci ve finále 2019 třemi góly k titulu. Archivní foto: Petr Rubal

„Je to vysněný titul. Vždycky jsem chtěl s Třincem něco dokázat a to se povedlo. Je to pěkné,“ uvedl Cienciala novinářům po dnešním příjezdu do Třineckých železáren. Mistrovský tým dorazil v autobuse s otevřenou střechou, kterým slavil triumfální jízdou městem i titul v roce 2011. „Tu jízdu autobusem jsem neviděl, pouze na fotkách. Je to pěkný zážitek, akorát mě štípou oči, jak nám foukal vítr do obličeje. A to byl šofér ještě ohleduplný a jel s námi pomalu,“ pousmál se.

„Hokejisté to tak dnes v kariéře mají, málokdo zůstane na jednom místě celý hokejový život. Určitě se chci do Třince vrátit a žít tady s rodinou, ale teď jsem se rozhodl takhle.“Třinecký odchovanec David Cienciala

Cienciala měl na sobě třinecký dres, od příští sezony bude ale hájit barvy Mladé Boleslavi. „Je to prostě hokejový život, tak to chodí. Hokejisté to tak dnes v kariéře mají, málokdo zůstane na jednom místě celý hokejový život. Alespoň pro mě to není. Určitě se chci do Třince vrátit a žít tady s rodinou, ale teď jsem se rozhodl takhle,“ vysvětlil.

Rozhodně si nemyslí, že bude krokem zpátky, když odchází do týmu, který hrál v právě skončené sezoně předkolo play off a vypadl s Libercem ve čtvrtfinále. „Moc se na to těším, bude to nová výzva. Cítil jsem, že už by to nějakou změnu opravdu chtělo. Hlavně jsem chtěl zkusit zase něco nového,“ pokračoval.

Cienciala by měl mít v týmu i větší roli než v Třinci. „Asi by to tak mělo být, ale prvotní myšlenka byla zkusit něco nového. Když se ta možnost naskytla, tak jsem na ni kývl,“ dodal třinecký útočník. A čím ho nabídka ještě oslovila? „Nevím přesně. Asi jednáním, která se mnou pan Vrbata vedl. I celkově ten stadion, i když je starý, je mi sympatický, vždycky se mi tam dobře hrálo, takže asi tím,“ vysvětlil David Cienciala.

Kromě něho skončil i Šimon Hrubec, kterého nahradí Patrik Bartošák. Reprezentační gólman do Třince přestoupil z Vítkovic. Další skvělou zprávou je prodloužení smlouvy s Milanem Douderou, Martinem Gernátem, Tomášem Marcinkem a Petrem Vránou.

Další zprávy z regionu