Vyhrát na Spartě je vždy skvělé, těšilo Marcinka. A divil se trestu

Třinečtí hokejisté potvrdili velkou formu i na ledě pražské Sparty, kde uspěli 3:1 a připsali si osmou výhru v řadě. Oceláři zvýšili náskok v čele soutěže na rozdíl tří bodů. Vítězný gól dal v 54. minutě v přesilové hře Martin Růžička.

Tomáš Marcinko schytává v zápasech často hodně ran. Foto: Petr Rubal

„Byl to náročný duel, oboustranně bojovné. Oba týmy měli přesilovky, nám se v ní naštěstí podařilo dát rozhodující gól ve správnou chvíli. Vyhrát na Spartě je vždy skvělé,“ řekl novinářům Tomáš Marcinko po utkání, ve kterém se nenaplnilo rčení, že když neproměníš přesilovou hru pět na tři, nevyhraješ. Tu měli Oceláři k dispozici ve druhé třetině za stavu 1:1 a trvala 75 sekund. „Několikrát to v ní viselo na vlásku. Škoda že jsme ji nevyužili, mohli jsme se dostat na koně,“ dodal.

„Nikdo nejde na stadion s tím, že se vyhrálo zápas, tak budeme namistrovaní. Pokud by se někdo takto choval, tak ho uzemníme.“Třinecký útočník Tomáš Marcinko

Marcinko v první třetině obdržel za aktivitu v hromadné strkanici šestnáct trestných minut, stejný počet vyfasoval v součtu předchozích 21 kol. „Nebylo to nic velkého. Jen jsme se pošťouchali a šli si sednout. Hokej je kontaktní sport, patří to k němu. Nikdo tam nešel tomu druhému useknout hokejkou hlavu. Je to součást hry, nebylo tam nic zákeřného,“ vysvětlil Marcinko, který se během krátké chvíle dostal do konfliktu s několika hráči Sparty (Forman, Sill, Jarůšek).

Nejednalo se o rvačku, proto se divil, jaký trest dostal (2+2+2 za hrubost a desítku za nesportovní chování). „Tak je to v lize nastavené. Těch dvojek ale bylo hodně, jen jsem to poslouchal a divil se. Vůbec jsem netušil, kdy se vrátím na led. Na trestné mi pak nebylo vůbec příjemně,“ přiznal Marcinko.

Třinec skóroval už ve třetí minutě, když si nahození Vladimíra Rotha srazil do branky Dvořák. Domácí vyrovnali po teči v polovině první třetiny a nerozhodný stav trval až do 54. minuty. Poté se prosadil Růžička v přesilové hře střelou z levého kruhu a výhru zpečetil Martin Adamský gólem do prázdné branky.

Třinec tak vyhrál poosmé v řadě, vede extraligu, ale jeho hráči nelétají v oblacích. „Je tu dost zkušených hráčů, také mladí už něco odehráli. Pomohlo nám loňské play off, z těch zápasů si berete nejvíc zkušeností. Je fajn, že se nám teď daří, ale není třeba to přeceňovat. Věřím tomu, že nikdo nejde na stadion s tím, že se vyhrálo zápas, tak budeme namistrovaní. Pokud by se někdo takto choval, tak ho uzemníme. Jsme parta úplně normálních kluků, která chce vítězit a bavit se tím,“ uzavřel Tomáš Marcinko.

Další utkání odehraje Třinec netradičně ve čtvrtek od 17.00 ve Werk Areně.

Sparta Praha – Třinec 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Buchtele (Kudrna, Piskáček) – 3. Roth, 54. Růžička (Hrňa, Krajíček), 60. Adamský (Dravecký). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Lučan, Pešek. Vyloučení: 8:9, navíc Sill – Marcinko 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 10.589.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu