Werek rozhodl derby a poslal Třinec do čela extraligy

Třinečtí hokejisté porazili v derby Vítkovice 3:0 a posunuli se do čela soutěže. Ethan Werek dal první dvě branky a na třetí přihrál Vladimíru Draveckému. Šimon Hrubec kryl 21 střel a připsal si třetí nulu v sezoně.

Ethan Werek se vrátil po zranění do sestavy Ocelářů. Archivní foto: Petr Rubal

Oceláře v úvodu zápasu zbrzdila tři oslabení, v nichž si soupeř vytvořil tlak. „Dá se ale říct, že to bylo jediné, co jsme jim během zápasu dali. Jinak jsme tahali za delší konec. Sem tam z toho pramenila chybička, že se to muselo hasit, ale všechno proběhlo dobře. Kluci bránili a v oslabeních zblokovali neskutečné množsžví střel. Třeba Fery Musil to tam dvakrát neskutečně vyblokoval. Řval jsem na něj a málem jsem mu dal i pusu,“ uvedl Hrubec po utkání novinářům.

„Má výbornou střelu ten Werek.“Vítkovický brankář Patrik Bartošák

Bezbrankový stav trval až do 38. minuty, poté rozhodl Werek dvěma střelami zápěstím. Poprvé zaskočil Bartošáka z ostrého úhlu ranou nad lapačku a podruhé v přesilovce střelou mezi betony. „Sehráli jsme to dobře v obou případech. Viděl jsem volný roh, tak jsem se to snažil trefit. Bylo tam malé okno, jsem rád, že to tam prošlo. U druhého gólu jsem dostal v přesilovce dobrou přihrávku a trefil jsem to,“ popsal góly Werek.

Vítkovický gólman bral obě branky na sebe. „Při prvním gólu jsem si to dobře nepokryl, nečekal jsem, že vystřelí, jak nakonec vystřelil. U druhé branky jsem viděl, jak si sjíždí jejich hráč, který by to měl do prázdné, čekal jsem proto, že ještě bude přihrávat. A on to nakonec vystřelil,“ řekl Bartošák. „Má výbornou střelu ten Werek,“ dodal.

První gól Wereka spustil netradiční oslavu, diváci zasypali ledovou plochu stovkami plyšáků, jejichž výtěžek poputuje na léčbu těžce nemocné pětileté Terezky Třince. Ta má vážné zdravotní problémy už od narození. „Je to pro dobrou věc. Jsme rádi, že jich tam nalítalo tolik,“ těšilo Hrubce.

Sedmou výhru Ocelářů v řadě zpečetil Dravecký při powerplay Vítkovic. Další zápas odehraje Třinec v neděli od 15.00 na ledě pražské Sparty, kde bude hájit první místo.

Třinec – Vítkovice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Werek (Dravecký), 49. Werek (Gernát, Adamský), 59. Dravecký (Werek). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – od 21. navíc Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu