Změnila se hala pro finále. Juniorka si o titul zahraje ve Werk Areně

Finálový zápas třinecké hokejové juniorky se přesouvá z Mini Werk Areny do Werk Areny. Doba začátku se nemění, utkání se Spartou Praha startuje dnes (sobota 6. dubna) ve 14.00. Mladí Oceláři můžou v případě výhry slavit titul.

Junioři si postup do finále vybojovali v Mini Werk Areně, na kterou jsou zvyklí. Zájem diváků o finále ale překračuje kapacitu haly. Foto: Lukáš Filipec

„Naši junioři si výslovně přáli odehrát finále proti Spartě v Mini Werk Areně, kde celý rok trénují, hrají, ví, jak se v ní odráží puky od mantinelů a jsou zvyklí na tamní led. Nicméně předběžný zájem fanoušků i médií je tak velký, že jako organizátor musíme v takové situaci zohlednit nejdůležitější aspekt všech hokejových utkání, kterým je jednoznačně zajistit bezpečnost aktérů zápasu a diváků,“ vysvětlil tiskový mluvčí HC Oceláři Třinec Radim Sajbot.

Změnu haly potvrdil klub v den utkání. „Uvědomujeme si, že tuto informaci oznamujeme na poslední chvíli, tudíž se nemusí dostat ke všem lidem, kteří už během týdne projevovali zájem navštívit juniorské finále. Nicméně je to z hlediska bezpečnosti lepší varianta, protože Mini Werk Arena není na předpokládaný nápor diváků stavěná. Věříme, že i přes tuto náhlou změnu si fanoušci cestu do haly najdou a že podpoří naše juniory v cestě za vysněným titulem,“ dodal k náhlému přesunu pořadatelství.

Zájem byl o finále i v Praze. Na utkání dorazilo skoro 2500 lidí a sledovalo výhru Třince 4:3 v prodloužení. Série se hraje na dvě vítězné utkání, a tak dnes Oceláři můžou útočit na titul, který naposledy získali před třemi lety.

Další zprávy z regionu