Most v Ropici mají v péči dělníci

Na obloukovém mostě na vytížené silnici I/11 v Ropici se opět pracuje. Tentokrát dělníci opravují betonovou konstrukci. „V Ropici aktuálně probíhá údržba betonových částí mostu. V plánu je sanace betonových konstrukcí, nátěry betonových konstrukcí, údržba odvodnění a zábradlí,“ shrnul na dotaz Hutníku v pondělí mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal.

Most opět opravují. Foto: AB

Práce začaly 30. srpna. V době, kdy je doprava po mostě vedena kyvadlově a provoz řízen semafory, se hlavně ve špičce tvoří kolony. „Práce potrvají už jen zhruba 10 dní, přičemž kyvadlový provoz bude využit pouze v nezbytně nutnou dobu, např. pro vykládku materiálu a podobně. Po přesunu dělníků pod most povede provoz bez omezení,“ dodal Mazal.
Ropičtí se těší, že zřejmě už koncem roku by se jim mělo ulevit od tranzitní dopravy, zejména kamionů. Starostka Uršula Waniová měla před dvěma týdny možnost vidět, jak práce na stavbě poslední části obchvatu, čtyřpruhové silnice Třanovice–Nebory, postupují. „Pan, který tam dělá stavební dozor pro ŘSD, mě provezl po celé trase. Slibují, že do konce roku bude poslední úsek obchvatu zprůjezdněn alespoň v jedné polovině. I na stavbě to vypadá, že do konce roku by to měli stihnout. Těšíme se neskutečně,“ neskrývá radost ropická starostka.

Další zprávy z regionu