Agresivní psi trápí Ropici

Agresivní volně pobíhající psi vystrašili v minulém týdnu občany Ropice. Podle starostky Gabriely Szmekové se nejedná o místní zvířata.

Ilustrační foto: tm

„Je jasné, že volně pobíhající psi se na vesnici objevují. Ale každý většinou ví, komu pes patří, a dotyčného informuje. Ovšem cizí psi, to je problém,“ posteskla si starostka Ropice Gabriela Szmeková. Podle ní se tento nešvar již v obci objevil v minulosti.

„Smečka dvou agresivních psů dorážela lidem i do aut. To opravdu není nic příjemného,“ pokračovala Szmeková.

O potulujícím se zvířeti má informace i starosta Smilovic Martin Eschner. „Minulé úterý jsem dostal zprávu, že někde na hranici Stříteže a Smilovic pobíhal velký černý pes. Jel jsem se tam podívat, ale nenatrefil jsem na něj,“ řekl starosta.

„Problém je ale s odchytem, protože máme smluvně přiřazený útulek pro psy v Sedlištích, což je dosti daleko,“ pokračovala starostka, která hledá co nejefektivnější řešení. Jedním ze způsobů může být uzavření veřejnoprávní smlouvy mezi Ropicí a statutárním městem Třinec na odchyt třineckou městskou policií.

„Máme vyškolené strážníky na odchyt zvěře a službu kromě Třince poskytujeme i Vendryni. Ovšem my psa jen odchytíme, obec si musí sama zajistit kotec pro jeho umístění nebo se smluvně dohodnout, že odchycené zvíře převezeme do třineckého útulku,“ vysvětlil zástupce ředitele třinecké městské policie Robert Sikora.

Jedná se o zpoplatněnou službu, navíc na odchyt psa mohou městským strážníkům volat z dané obce jen pověření lidé. „Ale do Vendryně nemáme časté výjezdy, spíše ojedinělé,“ uzavřel Sikora.

Další zprávy z regionu