Akce plná adrenalinu míří do Třince

Na obyvatele Třince a širokého okolí čeká o víkendu zábava plná adrenalinu a vzrušení. Město bude v obležení záchranářů a sportovců. Uskuteční se nejen den s IZS a den otevřených dveří Integrovaného výjezdového centra Třinec, ale své síly budou v krajské soutěži  poměřovat i hasiči.

Sobota bude plná adrenalinové podívané. Foto: HZS MSK

Pro veřejnost je určena akce, která se bude v sobotu dopoledne konat na náměstí Svobody. Den integrovaného záchranného systému začne už v 9.30 hodin.

Policejní kynologové se představí se svými psy, hasiči předvedou ukázky vyprošťování osob při dopravní nehodě, zdravotníci přispěchají s ukázkou první pomoci a nebude chybět ani prezentace Armády ČR. Vyvrcholením dopoledne bude dynamická ukázka všech složek záchranného systému.

„Letos tuto akci pořádáme už po dvacáté. Moc si vážím spolupráce s jednotlivými složkami integrovaného záchranného systému. V sobotu chceme našim občanům ukázat vzájemnou součinnost a provázanost. Určitě se mají na co těšit,“ je přesvědčená primátorka Třince Věra Palkovská.

Soutěž hasičů začne v sobotu v 9 hodin ráno. Čeká je výstup na cvičnou věž či  královská disciplína požárního sportu, kterou je požární útok. Akce se koná v prostorách Integrovaného výjezdového centra na Frýdecké ulici i na atletickém stadionu. Soutěž bude pokračovat i v neděli od 10 hodin, diváci se mohou přijít podívat na požární útok.

V neděli se také od 10 hodin uskuteční den otevřených dveří v třineckém integrovaném výjezdovém centru. Návštěvníci si prohlédnou garáže a vozový park, v simulátoru si budou moci vyzkoušet, jaké to je otočit se s autem na střechu. Pro děti bude připraveno malování na obličej a skákací hrad. Na všechny akce je vstup zdarma.

Další zprávy z regionu