Aranžérka z Českého Těšína získala stříbro

Velkého úspěchu dosáhla studentka Klára Kajzarová z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně. Z celostátní soutěže Aranžér junior 2019 v Českých Budějovicích si přivezla krásnou stříbrnou medaili.

Albrechtovu střední školu reprezentovala Klára Kajzarová. Foto: ba

Jubilejního 20. ročníku soutěže se zúčastnilo na 17 středních škol, jejich zástupci se představili v celkem 12 disciplínách. Klára Kajzarová obstála v silné konkurenci ostatních studentů a získala druhé místo v kategorii výkladní skříň.

„Je to pro mě překvapení. Nečekala jsem, že by to mohlo dopadnout takhle. Děkuji svým spolužákům za podporu a spolupráci, byla to pro mě výborná zkušenost,“ řekla se spokojeným úsměvem Kajzarová, studentka třetího ročníku oboru aranžér.

„Autorkou výkladní skříně jsem já, nicméně nápady a náměty předkládala celá třída včetně paní učitelky. Od všech tam vlastně bylo něco,“ upřesnila českotěšínská studentka.

„Tématem výkladní skříně byl život před a po sametové revoluci v roce 1989. Druhé místo, které pro naši školu Klárka Kajzarová získala, je pro nás samozřejmě velkým úspěchem,“ chválil ředitel Albrechtovy střední školy Pavel Cieslar.

Další zprávy z regionu