Areál v městském lese se dočká i přístavby

Příběh jablunkovského městského lesa zřejmě začne v brzké době psát novou kapitolu. Vše směřuje k tomu, že město od místního PZKO odkoupí pódium, sociální zařízení a inženýrské sítě. Plánuje tam okamžité investice a v budoucnu i přístavbu.

Podoba nového zázemí pro účinkující. Vizuál: město

„Na schůzce s vedením PZKO jsme schválili podobu smlouvy o koupi. Budeme respektovat cenu navrženou PZKO ve výši 1,6 milionu korun,“ řekl jablunkovský starosta Jiří Hamrozi. A město je rozhodnuto ihned investovat, aby se chátrající areál opět stal chloubou Jablunkova.

Kupní cena bude nakonec podle prvního muže Jablunkova nižší o 36 tisíc korun. „Dohodli jsme se na snížení kvůli havarijní elektroinstalaci. Ale ihned jsme tuto částku přiřadili k jednomu milionu, který máme připravený na okamžité investice,“ vysvětlil Hamrozi a dodal, že v letošním roce by chtěli zvládnout elektrorozvody a osvětlení. Nová elektřina bude přivedena ke všem stánkům, které zůstávají v majetku místních skupin PZKO z Jablunkovska a okolí.

Do budoucna chce město postavit zázemí pro vystupující, které by bylo z boku pódia a účinkující by na něj měli přímý vstup. Stylové zařízení pro vystupující bude včetně sociálního zařízení a kuchyňky.

Na tahu je nyní PZKO, které předpokládané kladné stanovisko vydá, jakmile to pandemická situace jen trochu dovolí. „Jednáme s městem o podobě tří smluv, jejichž odsouhlasení musí proběhnout na členské schůzi,“ řekl předseda PZKO v Jablunkově Jan Ryłko. „S ohledem na aktuální pandemickou situaci a z toho vyplývající opatření toto není v současné době možné,“ dodal Ryłko.

Další zprávy z regionu