Armagedon se nakonec nekonal

Už tento čtvrtek se řidiči vrátí na dopravní spojnici mezi centrem města a jeho částí Kanada a Podlesí. Náročná oprava nadjezdu skončí ve čtvrtek 15. září. Od minulého pondělí je jednosměrným provozem, řízeným semafory, zprůjezdněna ulice Kaštanová.

Jako první otestují zrekonstruovaný nadjezd cyklisti. Foto: mr

„Psalo se, že to bude armagedon, ale naštěstí se žádný nekonal. Jen namísto 180 to trvalo 194 dnů. Ale i to čtrnáctidenní zpoždění lze v dnešní době považovat za malý zázrak,“ zhodnotila zásadní rekonstrukci nadjezdu primátorka Věra Palkovská.

Koncert Blafu za odměnu
Kolaudace náročné stavby se uskuteční ve středu 14. září. Přesně ve 14 hodin pak na nadjezdu směrem k ulici 1. máje propukne koncert skupiny Blaf, který doprovodí slavnostní otevření komunikace. Jako první budou moci kvalitu dopravní stavby otestovat cyklisté. Od 15. září pak bude sloužit všem motoristům. „Koncert pojímáme jako poděkování všem lidem za trpělivost,“ dodala primátorka.

Počínaje pondělím 12. září končí pro zaměstnance hutě podélné parkování na Závodní ulici. Stavaři otevřou motoristům první část dočasně uzavřeného parkoviště u koksovny.

Od pondělí 5. září už řidiči mohou dojet na sídliště Sosna po Kaštanové ulici, kde na čtyřech místech projedou kyvadlově. Práce na rekonstrukci vozovky a souvisejících objektů budou pokračovat dále a měly by skončit ještě tento rok. V provozu zůstane i hojně využívaný autobus, který v lokalitě vozí seniory a zdravotně znevýhodněné občany.

Další zprávy z regionu